«Βόμβα» Μπέου: Σχέδιο λουκέτου στον ΧΥΤΑ Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-15, 09:23:11
«Βόμβα» Μπέου: Σχέδιο λουκέτου στον ΧΥΤΑ Βόλου

Η έκθεση απεστάλη προ δεκαημέρου, αφορά, όμως, σε έλεγχο, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2014

 

Βόμβα για τον ΧΥΤΑ «έσκασε» στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος κατήγγειλε πολιτικά παιχνίδια για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ, με στόχο να γίνει ο Βόλος… Πύργος.

Ο κ. Μπέος κατονόμασε «ανιψιά του τέως υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου», η οποία «μετά από καταγγελία των καρτούνς, συνέταξε έκθεση κρίνοντας τον ΧΥΤΑ ακατάλληλο». «Εκανε έκθεση να κλείσει ο ΧΥΤΑ. Νομίζει ότι θα επιτρέψουμε να γίνει ο Βόλος Πύργος. Εμείς όμως θα τα λύσουμε τα προβλήματα. Μπερδέψατε το μίσος εναντίον μου με το καλό της πόλης. Η πόλη είναι όλων μας. Αφήστε τα κομματικά παιχνίδια», δήλωσε ο κ. Μπέος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονα Αποστολάκη, τον οποίο κάλεσε να πολιτεύεται με βάση την προσωπικότητά του κι όχι να κρέμεται από την εκάστοτε πολιτική γραμματεία του κόμματος. Υποστήριξε ότι «ο κοπρίτης Πουλάκης ήταν εκείνος που έβαλε τον κ. Αποστολάκη να μου κάνει μήνυση για αντιποίηση αρχής, λες και ήξερε τι είναι η αντιποίηση αρχής». Για τον χαρακτηρισμό που αποδόθηκε στον τέως γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, υπήρξαν αντιδράσεις, με τον κ. Μπέο να επιμένει ότι «πρόκειται για τιμητικό επιθετικό προσδιορισμό».

Για την ιστορία και όπως έγινε γνωστό, μετά από καταγγελία την οποία ο κ. Μπέος απέδωσε σε στελέχη της σημερινής α’ ελάσσονος μειοψηφίας, έγινε έλεγχος στον ΧΥΤΑ από την ελεγκτή «ανιψιά» τον Δεκέμβριο του 2014. Τότε διαπιστώθηκε ότι εταιρεία που δραστηριοποιείται εντός του ΧΥΤΑ εκμεταλλευόμενη το βιοαέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, φέρεται να έχει υπερβεί τις εκπομπές ρύπων. Η έκθεση απεστάλη στον Δήμο Βόλου πέντε χρόνια αργότερα. Μόλις προ δεκαημέρου παραλήφθηκε η έκθεση η οποία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Βόλου, απ’ όπου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση των όσων επισημαίνονται στην έκθεση της σημερινής διεύθυνσης περιβάλλοντος του Υπουργείου, στην οποία υπάγεται και ο Δήμος Βόλου.

«Εμείς δεν κάναμε καμία καταγγελία. Σε πολιτικό επίπεδο βεβαίως έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι πέρασαν πέντε χρόνια και ακόμη δεν έχουμε φροντίσει ως Δήμος να πάμε σε άλλα μοντέλα διαχείρισης των απορριμμάτων», απάντησε επί προσωπικού ο επικεφαλής των «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονος Αποστολάκης.

«Θα τα δείτε τα νέα μοντέλα» ανταπάντησε ο δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα αναφερόμενος στο θέμα της καύσης εναλλακτικών καυσίμων, επικαλέστηκε παράδειγμα της Κοπεγχάγης, όπου στο κέντρο της πόλης έχει δημιουργηθεί εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων πλήρως ασφαλές για το περιβάλλον και τους πολίτες. «Την Πέμπτη στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα έρχεται η δήμαρχος της Κοπεγχάγης να μιλήσει γι’ αυτό. Θα πάω να την ακούσω. Ελάτε κι εσείς. Αλλιώς καθίστε να ακούσετε τον Λημνιό και την Ιφιγένεια», είχε ο κ. Μπέος αφήνοντας αιχμές κατά στελεχών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=