ΤΟΠΙΚΑ

Περπάτησαν μαθαίνοντας τα βότανα στην Ανω Γατζέα

περπάτησαν-μαθαίνοντας-τα-βότανα-στη-339461

Μια υπέροχη, όσο και πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Περπατάμε μαθαίνοντας τα Βότανα» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στην Άνω Γατζέα Πηλίου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους διαχειριστές της σελίδας στο fb με τίτλο «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΝΩ ΓΑΤΖΕΑ» η οποία ιδρύθηκε το 2012 από τον Δημήτρη Καλούση με σκοπό την τουριστική προβολή της περιοχής, η οποία είναι πλούσια σε ιστορία παράδοση και πολιτισμό.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν δωρεάν και πραγματοποιήθηκε στα καλντερίμια της Άνω Γατζεας όπου οι παρευρισκόμενοι ήρθαν σε επαφή με την φύση και έμαθαν για τα βότανα και την χλωρίδα της περιοχής με ομιλητή τον Δημήτρη Καλούση τεχνολόγο –γεωπόνο, ο οποίος τους έφερε σε επαφή με τα φυτά και τα βότανα της περιοχής.

Η εκδήλωση έκλεισε με επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Άνω Γατζεας όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν από τον ιδρυτή του μουσείου Κώστα Μωράρο και έμαθαν για την ιστορία της ελιάς και τον τρόπο επεξεργασίας της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εκδήλωση είχε μεγάλη ανταπόκριση, με συμμετέχοντες από όλο το ηλικιακό φάσμα ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή νέων ανθρώπων και φοιτητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σελίδας «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΆΝΩ ΓΑΤΖΕΑ» έπονται και άλλες εκδηλώσεις που στόχο έχουν να φέρουν τον κόσμο σε επαφή με την φύση την ιστορία και την παράδοση του Πηλίου, οι οποίες θα ανακοινώνονται στην σελίδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου