Παρουσιάζεται η «Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-14, 19:53:46
Παρουσιάζεται η «Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων»

Συνέντευξη τύπου, για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, όπου θα παρουσιασθεί το βιβλίο με εργο-βιογραφικά στοιχεία από 137 εν ζωή συγγραφείς με τίτλο «Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων», με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρεχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Κέντρου Βιβλίων Μαγνησιωτών Συγγραφέων κ.κ. Αναγνωστόπουλος, Κούγιαλη και Δήμου.

Η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας είναι αυτή η Ανθολογία, η οποία αποτυπώνει, την ψυχή, τις σκέψεις, την καλλιτεχνική διάθεση, τον προβληματισμό, τις ιδέες ανθρώπων που έχουν ένα καλλιτεχνικό υπόβαθρο και ένα πνευματικό αποτύπωμα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξαρχής όταν της αποτυπώθηκε αυτό ως αίτημα, αποδέχθηκε τη συμμετοχή της, γιατί οι ίδιοι αυτοί οι άνθρωποι είναι αυταξίτες και συνέβαλε στην έκδοση αυτού του βιβλίου. Κάθε εγχείρημα που αποτυπώνει το πνευματικό υπόβαθρο ενός τόπου και δη όταν αυτό αφορά στη Μαγνησία, που είναι ο τόπος μας, είναι ένα στολίδι, ένα βήμα προς την εξέλιξη, προς την πνευματική αναβάθμιση και νομίζω αποτελεί και μία οδό που πρέπει να δείχνουμε στα παιδιά μας, ένα φωτεινό δρόμο για το τι σημαίνει πολιτισμός, τι σημαίνει παιδεία και το πόσο σημαντικό είναι να βοηθούμε να εκδίδονται βιβλία, στο να γεμίζουν οι βιβλιοθήκες μας και να δίνουμε στα παιδιά μας κίνητρα να τα ξεφυλλίζουν, να τα διαβάζουν και να διανθίζουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Θεωρώ ότι αυτό είναι η αρχή, θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθήσει και νέα έκδοση, γιατί αυτός ο τόπος έχει να επιδείξει ανθρώπους πολλούς και το πνευματικό και εσωτερικό υπόβαθρο είναι απύθμενο. Θέλω να συγχαρώ τους συγγραφείς που είναι εδώ σήμερα, αλλά και τους 137 που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο και να ευχηθώ αυτό το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο».

Από την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής και πρόεδρος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε «Ήταν ένα όνειρο ζωής όλων των ανθρώπων που ανήκουν στο Κέντρο Βιβλίου. Ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια αυτή η προσπάθεια αλλά δεν καρποφόρησε τότε. Μετά την συνάντησή μας με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, η Περιφέρεια μας έδωσε το πράσινο φως να υλοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να πω ότι αυτό δεν αντιστοιχεί προς ένα βιβλίο, αλλά προς 137 συγγραφείς και πλέον. Είναι μια συμπύκνωση βιβλίων και έργων, αγωνίας ανθρώπων οι οποίοι έζησαν, έδρασαν, γεννήθηκαν ή εδώ εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Μαγνησίας».

Η Αντιπρόεδρος κ. Κούγιαλη τόνισε «Η εμπειρία της συλλογής αυτού του υλικού και η επαφή με τους 137 συγγραφείς ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα και έχει σημασία να πούμε ότι, όλοι αυτοί οι 137 δεν καλύπτουν το σύνολο των συγγραφέων της Μαγνησίας και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη που μας βοήθησε σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια».

Ο κ. Δήμου γραμματέας του Δ.Σ. του Κέντρου Βιβλίου ανέφερε «Είχαμε την  ευκαιρία μέσα από μια συστηματική εργασία να πετύχουμε αυτόν τον άθλο της καταγραφής όλων των εν ζωή συγγραφέων της περιοχής μας και το κίνητρο είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=