ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ιατρικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής δώρισαν ομογενείς

ιατρικό-υλικό-στο-κέντρο-υγείας-αργαλ-339927

Πρωτοβουλία ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής ανέλαβε η ομάδα εθελοντών «People for Greece» που δραστηριοποιείται στο Βέλγιο και τη Μαγνησία, υλοποιώντας τον μεγάλο στόχο της προσφοράς στο κοινωνικό πεδίο.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν δράσεις για καλό σκοπό, που περιελάμβαναν φιλανθρωπικό δείπνο στο Βέλγιο και συναυλία στα Καλά Νερά, ενώ τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, διατέθηκαν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Η παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής από μέλη της άτυπης ομάδας εθελοντών «People for Greece», που δρουν αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, προσφέροντας έργο ζωής. Η ιατρική βοήθεια παρελήφθη από την εφημερεύουσα ιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής Ιλιάνα Κεράνη, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της εκ μέρους του Κέντρου Υγείας.

Η αγορά του ιατρικού υλικού έγινε κατόπιν καταγραφής των αναγκών από τους ιατρούς και κόστισε 1.700 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό συγκεντρώθηκε κατά το ήμισυ από εκδηλώσεις των εθελοντών εκτός Ελλάδος και το υπόλοιπο συγκεντρώθηκε από την συναυλία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου στην παραλία των Καλών Νερών για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Απευθυνόμενη στην εκπρόσωπο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής κ. Κεράνη, η συντονίστρια των «People for Greece» Αννα Κοντογιάννη, δήλωσε ότι τα μέλη της ομάδας θα συνεχίσουν να στηρίζουν πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την βελτίωση της δημόσιας ποιοτικής υγείας στην περιοχή.

Υποστηρικτικές δράσεις

Η δραστήρια και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη ομάδα έχει στηρίξει τα τελευταία χρόνια πολλές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα της κρίσης, προς όφελος των ανέργων, των φτωχών και όσων υποφέρουν.

Η ομάδα ευαισθητοποιήθηκε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής από σχετικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, και έθεσε αμέσως ως στόχο την συγκέντρωση του ποσού που απαιτούνταν, για την αγορά των αναγκαίων ιατρικών ειδών για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Η ομάδα «People for Greece» έχει κατ’ επανάληψη βοηθήσει την περιοχή, στηρίζοντας το Κοινωνικό παντοπωλείο και το Στέκι αλληλεγγύης για όλους, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της περιοχής.

Η ομάδα των εθελοντών αποτελείται από παιδιά, εγγόνια και φίλους ελλήνων μεταναστών και ανθρακωρύχων, που ζουν και δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες και το Σαρλερουά. Βασικά στελέχη της ομάδας είναι στις Βρυξέλλες οι: Αννα Κοντογιάννη – Βαρδάκη, Joelle Libeer, Αλέξανδρος Βαρδάκης, Dr. Dominique Bignon, Janine Bocage και Eλένη Μανιάτη, στο Σαρλερουά οι Julia Antypa, Φάνης Τρικίλης, Μαρία Γουρνή και στη Λιέγη ο π. Νικόλαος Ποταμιάνος.

«Μπροστά στην κρίση που γνωρίζει ο Ελληνικός λαός τις τελευταίες δεκαετίες, εμείς σαν συνειδητοποιημένοι Ελληνες του εξωτερικού δεν μπορούμε να παραμείνουμε απλοί θεατές με τα χέρια σταυρωμένα» υπογραμμίζει η κ. Κοντογιάννη.

Προσφορά στον συνάνθρωπο

Η οικογένεια Βαρδάκη, η Αννα Κοντογιάννη – Βαρδάκη, ο σύζυγός της Κωνσταντίνος, επί σειρά ετών διπλωματικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα παιδιά τους, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και εξαιρετικά φιλάνθρωποι.

Μετά από 35 χρόνια παραμονής στο εξωτερικό, κυριολεκτικά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, το ζεύγος Βαρδάκη επιστρέφει στα πάτρια, έχοντας πάντα την διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Πολίτες του κόσμου με βαθιές κοινωνικές ευαισθησίες, τα μέλη της οικογένειας Βαρδάκη διατηρούν πάντα στενούς δεσμούς με την Μαγνησία και αποδεικνύουν με το παράδειγμά τους ότι η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα.

Η συναυλία αλληλεγγύης στα Καλά Νερά αποτέλεσε μια ακόμη έκφραση ανθρωπιάς της οικογένειας Βαρδάκη που επιθυμεί να αναπτύξει ευρύτερο κοινωνικό έργο στην περιοχή, για το κοινό καλό, αθόρυβα και αποτελεσματικά.

Οπως σημειώνει, κλείνοντας, η κ. Κοντογιάννη «θα συνεχίσουμε την προσφορά και τις προσπάθειές μας, για την διασφάλιση της ποιοτικής δωρεάν δημόσιας υγείας στην περιοχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου