ΛΑΡΙΣΑ

Εκατοντάδες οι κλοπές τροχοφόρων στη Θεσσαλία

εκατοντάδες-οι-κλοπές-τροχοφόρων-στη-340738

Εκατοντάδες είναι κάθε χρόνο οι κλοπές τροχοφόρων στη Θεσσαλία. Σύμφωνα τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Μαγνησία, Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα, το 2018 συνέβησαν 361 κλοπές. Οι κλοπές κατέγραψαν αισθητή μείωση σε σχέση με το 2017 που ήταν 560, δεν παύουν όμως να είναι πολλές και να απασχολούν τον πολίτη.

Από τις κλοπές τροχοφόρων του 2018 οι 71 αφορούσαν σε αυτοκίνητα, οι 66 σε ΙΧ φορτηγά αυτοκίνητα και λεωφορεία, οι έξι σε λοιπά οχήματα, οι 73 σε μοτοποδήλατα και οι 145 σε μοτοσικλέτες.

Συνήθως πίσω από τα συμβάντα κρύβονται διαρρήκτες που είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αφαιρεθέντα οχήματα εντοπίζονται εγκαταλειμμένα σε ερημικές περιοχές εκτός των αστικών κέντρων μετά τη χρήση τους από τους δράστες που τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν πρόσκαιρες ανάγκες, οι οποίες πολλές φορές συνδυάζονται με μικροεγκληματική δράση.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις αποκαλύπτεται η δράση οργανωμένων κυκλωμάτων πίσω από τις κλοπές.

Ενα μεγάλο ποσοστό των κλοπών πάντως, μένει ανεξιχνίαστο ή οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών παίρνουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 361 κλοπές η Αστυνομία εξιχνίασε περίπου το 50% αυτών, τις 187.

Παράλληλα, μία στις οκτώ διαρρήξεις που συνέβησαν το περασμένο έτος αφορούσαν σε αυτοκίνητα. Με τη γνωστή μέθοδο της θραύσης των τζαμιών οι δράστες αφαιρούν διάφορα αντικείμενα και τα μεταπωλούν. Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών είναι συνεχείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου