ΤΟΠΙΚΑ

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Ιωνία

συλλήψεις-για-ναρκωτικά-σε-δημοτικό-σ-340819

Στη σύλληψη δύο νεαρών, μεταξύ των οποίων ανήλικος 15 μόλις ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε προαύλιο Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Ιωνία προχώρησαν μετά τα μεσάνυχτα χθες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Στην κατοχή των συλληφθέντων εξωσχολικών βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια και τσιγαριλίκι με μείγμα κάνναβης και καπνού, συνολικού βάρους 0,85 γραμμαρίου. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε λίγες μόλις ημέρες, καθώς την περασμένη Τετάρτη το βράδυ καταγράφηκαν δύο συλλήψεις νεαρών με την ίδια κατηγορία σε προαύλιο σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που περιπολούσαν στο σημείο και στο πλαίσιο των εντολών, που έχουν δοθεί σχετικά από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για εντατικούς ελέγχους έξω από σχολεία μέρα και νύχτα, μετά και τη λιποθυμία μαθητή πρόσφατα από χρήση ναρκωτικών ουσιών σε σχολικές τουαλέτες, εντόπισαν ύποπτες κινήσεις εξωσχολικών σε προαύλιο Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Ιωνία.

Ηταν μετά τα μεσάνυχτα Κυριακής, όταν οι αστυνομικοί στη διάρκεια της περιπολίας τους εντόπισαν ύποπτες κινήσεις στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ αντέδρασαν άμεσα. Με συντονισμένες ενέργειες επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο νεαρούς, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικές ουσίες.

Αρχικά συνέλαβαν τον 15χρονο ημεδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τρία ναρκωτικά χάπια xanax και αμέσως μετά προχώρησαν στη σύλληψη και του 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε να κατέχει τσιγαριλίκι μείγματος κάνναβης και καπνού, συνολικού βάρους 0,85 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ενημέρωσαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, αστυνομικοί του οποίου έσπευσαν στο σημείο και οδήγησαν τους δύο συλληφθέντες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για τα περαιτέρω.

Το νέο περιστατικό με τη σύλληψη δύο ακόμη νεαρών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε σχολικό προαύλιο έρχεται να καταδείξει ότι τα σχολεία βρίσκονται σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, μετά τη λιποθυμία από χρήση ναρκωτικών ουσιών μαθητή στις σχολικές τουαλέτες, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό, καθώς μόλις την περασμένη Τετάρτη λίγο πριν τα μεσάνυχτα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχωρούσαν στη σύλληψη δύο νεαρών, που είχαν εισβάλει σε προαύλιο σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου σε συνοικία του πολεοδομικού συγκροτήματος και βρέθηκαν να κατέχουν συνολική ποσότητα χασίς 4,63 γραμμαρίων.

Επίσης, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης έξω από κεντρικό σχολικό συγκρότημα του Βόλου αστυνομικοί προχωρούσαν σε εξονυχιστικό έλεγχο εξωσχολικών, που εντοπίστηκαν έξω από το προαύλιο να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με μαθητές που βρίσκονταν μέσα.

Στο μεταξύ, απόλυτα και σταθερά προσηλωμένη στον κυρίαρχο στόχο, που είναι η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των μαθητών στα σχολεία, δηλώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, μετά και τα απανωτά, όπως εξελίσσονται και καταγράφονται, κρούσματα με χρήστες ναρκωτικών σε σχολικά προαύλια.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας Βασίλη Καραΐσκο, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και οι περιπολίες έξω και γύρω από τα σχολικά κτίρια. Μετά το περιστατικό λιποθυμίας μαθητή από χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα στο σχολείο, που σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τον αγιασμό των μαθημάτων και αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο κλοιός έχει σφίξει για εξωσχολικούς που επιχειρούν να περάσουν ναρκωτικά μέσα στα σχολεία.

Βάσει των σχετικών εντολών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πληρώματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας βρίσκονται μέρα και νύχτα, καθημερινές και αργίες, έξω από τα σχολεία και ελέγχουν περιπολώντας ενδελεχώς τα σχολικά προαύλια για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα συγκλήθηκε σύσκεψη μεταξύ των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας στα σχολεία.

Οι έλεγχοι είναι διαρκείς με την Αστυνομία να έχει στο στόχαστρο χρήστες και εμπόρους, που δρουν στα σχολεία και προσπαθούν να διεισδύσουν με διάφορους τρόπους στη μαθητική κοινότητα. Αστυνομικοί υπάρχουν παντού και όλες τις ώρες, πριν το σχολικό κουδούνι σημάνει την έναρξη των μαθημάτων, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, στο σχόλασμα, αλλά και τις βραδινές ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία. Η παραμικρή ύποπτη παρουσία και κίνηση ελέγχονται είτε κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, είτε όταν τα σχολεία είναι κλειστά, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Οι δράστες θεωρούν ότι τα σχολικά προαύλια αποτελούν ιδανικό χώρο, προκειμένου να αναπτύσσουν την παράνομη δράση τους, αλλά πλέον εντοπίζονται και συλλαμβάνονται από αστυνομικούς, οι οποίοι με τις συντονισμένες ενέργειές τους θωρακίζουν τα σχολεία και εγγυώνται την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου