ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν μπορούμε άλλο να καθαρίζουμε μόνοι μας»

δεν-μπορούμε-άλλο-να-καθαρίζουμε-μόν-341621

Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Βόλου ζητούν άμεσες παρεμβάσεις περίοικοι στο Ελικοδρόμιο

Εν αναμονή της προγραμματικής σύμβασης, που πρόκειται να υπογράψει, όπως έχει ανακοινωθεί, ο Δήμος Βόλου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο την εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του Ελικοδρομίου, περίοικοι ζητούν άμεσα μέτρα για το πάρκο, που μετατρέπεται ξανά σε απέραντο σκουπιδότοπο.

Σε επιστολή, που απευθύνουν προς τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση του πάρκου και ζητούν παρεμβάσεις.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες και ο αθλητής του συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος Βόλου Ανδρέας Κεχαγιάς, ο οποίος πριν από έναν σχεδόν μήνα προχώρησε σε εκτενή καθαρισμό του πάρκου πληρώνοντας ο ίδιος για σακούλες, γάντια, σκούπες, φτυάρια, κάδους, ακόμη και για την ενοικίαση φορτηγού για να πετάξει τα μπάζα που συγκέντρωσε.

Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, το πάρκο άρχισε και πάλι να γεμίζει σκουπίδια.

«Μετά από κάθε αγώνα ποδοσφαίρου περίοικοι βγαίνουν και καθαρίζουν σκουπίδια, που πετούν φίλαθλοι» αναφέρεται στην επιστολή, που κάνει λόγο για μετατροπή του πάρκου σε απέραντο σκουπιδότοπο από το ύψος του κλειστού μπάσκετ και πάνω. Παρατηρούνται όλων των ειδών τα σκουπίδια, υπερχειλισμένοι κάδοι, χόρτα, αγκάθια, λάστιχα, μπάζα οικοδομής, σύριγγες, κόπρανα από ζώα, ενώ τα βράδια ελλοχεύουν κίνδυνοι λόγω έλλειψης φωτισμού και σχαρών από τα φρεάτια.

«Αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», λένε οι δημότες στην επιστολή τους και ζητούν άμεσα μέτρα, όπως πλήρη καθαρισμό του πάρκου, αποκατάσταση των φρεατίων, εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, νέες δενδροφυτεύσεις, δημιουργία χώρων αναψυχής και περιπάτου, περισσότερους κάδους και έγκαιρη αποκομιδή τους, νέες παιδικές χαρές, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, οργανωμένη διαδρομή για τρέξιμο και περπάτημα, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, παγκάκια, κάδους και βρύσες, δημόσιες τουαλέτες, περίφραξη του πάρκου, αλλά και φύλαξή του ιδίως τις βραδινές ώρες.

Τέλος, προτείνουν οι γιορτινές εκδηλώσεις για τις ημέρες του Δεκεμβρίου να πραγματοποιηθούν στο πάρκο της Ν. Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου