ΤΟΠΙΚΑ

Αφίξεις με… θετικό πρόσημο στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

αφίξεις-με-θετικό-πρόσημο-στο-αεροδρ-341889

Αυξητική τάση 10% στον συνολικό αριθμό επιβατών στην πύλη εισόδου για την Κεντρική Ελλάδα – Μονοψήφια αύξηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Θετικό πρόσημο και αυξητική τάση σημειώνεται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που μεταφράζονται σε ποσοστό 10% στις αφίξεις που σημειώθηκαν από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα. Μονοψήφια αύξηση της τάξης του 2,2% καταγράφηκε, αντίστοιχα, από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, παρά την κατάρρευση της Thomas Cook στην πιο καίρια στιγμή της σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, έχουν καταγραφεί 22.500 αφίξεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και 22.000 αναχωρήσεις, αντίστοιχα, με το σύνολο των επιβατών να ανέρχονται συνολικά 44.500 άτομα.

Ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την ικανοποίησή του για την φετινή επιβατική κίνηση, ενώ σημείωσε ότι είναι πρόωρο να γίνουν οποιεσδήποτε εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Condor με προορισμό το Μόναχο και το Ντίσελντορφ, με τον αερολιμενάρχη να υπογραμμίζει ότι η Μαγνησία δεν επηρεάζεται μέχρι στιγμής από την πτώχευση της Thomas Cook.

Στο μεταξύ, μεγάλος αριθμός επιβατών κατευθύνθηκαν στο Club Mediterrane της Εύβοιας, ενώ εξίσου ικανοποιητική είναι η παρουσία της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Easy Jet και της γερμανικής Condor στην περιοχή.

Κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν ο Κώστας Λεβέντης, ξενοδόχος και στέλεχος του τουρισμού, υπογράμμισε ότι η τουριστική εικόνα είναι απογοητευτική και κατώτερη των προσδοκιών των ξενοδόχων. Ο ίδιος σημείωσε ότι μεγάλος αριθμός αφιχθέντων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου μετακινήθηκε σε άλλους προορισμούς, με αποτέλεσμα να μη μεταφράζονται σε ικανοποιητικό τζίρο, για τους ξενοδόχους, τα αριθμητικά δεδομένα. Παράλληλα ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί είναι η πρώτη δύναμη για το Πήλιο και το συγκεκριμένο διάστημα είναι περίοδος διακοπών για τους επισκέπτες από το Ισραήλ, οι οποίοι φτάνουν αεροπορικώς μέσω Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, ελλείψει απευθείας πτήσης από τη συγκεκριμένη χώρα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Στο νησί του Παπαδιαμάντη

Η σεζόν κλείνει με μονοψήφια αύξηση 2,2% για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, παρά τη μεγάλη απώλεια της Thomas Cook, του βασικού «αιμοδότη» του τουρισμού στις Βόρειες Σποράδες, με τον συνολικό αριθμό των επιβατών να ξεπερνούν τις 436.000 από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, έναντι 426.000 περίπου, που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η τελευταία πτήση της σκανδιναβικής ΣΑΣ για την φετινή σεζόν, ενώ συνεχίζονται μέχρι τις 23 Οκτωβρίου οι πτήσεις της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Condor για Μόναχο, Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη. Παράλληλα, έξι συνολικά εβδομαδιαίες πτήσεις, τρεις έκαστη, πραγματοποιούν οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες Sky Express και Ολυμπιακή.

Οι επαγγελματίες των νησιών κάνουν, ωστόσο, λόγο για αρνητικό πρόσημο στον απολογισμό της φετινής σεζόν, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον, αναλογιζόμενοι τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα προκύψουν από την κατάρρευση της κολοσσιαίου Βρετανικού τουριστικού οργανισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου