ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά για τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας Βόλου

αναφορά-για-τη-μονάδα-μεσογειακής-ανα-342049

Από τους βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου

Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Αικατερίνη Παπανάτσιου, προς τον υπουργό Υγείας, με την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Στην αναφορά τους οι βουλευτές επισημαίνουν το γεγονός ότι στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. Βόλου υπηρετούν μόνο δύο γιατροί, οι οποίοι, παρ’ ότι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον φόρτο.

Επίσης αναφέρουν ότι η Μονάδα Κινητής Αιμοληψίας, που είναι διαθέσιμη, είναι δυσλειτουργική, λόγω παλαιότητας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αναβάλλεται προγραμματισμένη εξόρμηση για συλλογή αίματος και να χάνεται έτσι ένας σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος, που είναι ζωτικής σημασίας για τους πάσχοντες.

Ο κ. Μεϊκόπουλος και η κ. Παπανάτσιου σημειώνουν ότι η πλήρωση της κενής θέσης αιματολόγου και η αγορά νέας κινητής μονάδας αιμοληψίας είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στην ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου