Προετοιμάζει σπετζοφάι για... Γκίνες στο Πήλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-12, 10:57:22
Ο Φώτης Παρασκευαΐδης (δεξιά) είναι γνωστός ανά το πανελλήνιο ως το «πιο μεγάλο τηγάνι»
Προετοιμάζει σπετζοφάι για... Γκίνες στο Πήλιο

Ο κορυφαίος σεφ Φώτης Παρασκευαΐδης θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στη Μακρυράχη

 

Γευστικές εκπλήξεις επιφυλάσσουν οι διοργανωτές της γιορτής μανιταριού, που διοργανώνεται σήμερα και αύριο στη Μακρυράχη, με τον κορυφαίο μανιταροσέφ Φώτη Παρασκευαΐδη να καταφθάνει με τρία τεράστια τηγάνια για να παρασκευάσει σπετζοφάι μαμούθ για 800 και πλέον άτομα. Η φετινή γιορτή μανιταριών και βοτάνων, που διοργανώνεται από τον σύλλογο Μακρυράχης σήμερα και αύριο, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο διακεκριμένος σεφ, γνώστης των μανιταριών και γνωστός ανά το πανελλήνιο για τη δράση του, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή τις διήμερες εκδηλώσεις, υπογραμμίζοντας ότι η πληθώρα των μανιταριών, που διαθέτει το Πήλιο μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον τουρισμό, την απασχόληση και την τοπική οικονομία.

Εχοντας αναπτύξει πολύ μεγάλη δραστηριότητα γύρω από τα μανιτάρια, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο και τους τοπικούς επαγγελματίες της εστίασης να αναπτύξουν δραστηριότητα γύρω από το μανιτάρι, πιστοποιημένα και με ασφάλεια, εντάσσοντας τα μανιτάρια στο μενού των εστιατορίων του Πηλίου.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια επιμόρφωσης για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, μέσω του Επιμελητηρίου Γρεβενών, στους οποίους μαθαίνουμε πώς να γνωρίζουν δώδεκα είδη μανιταριών και να τα πιστοποιούν, εντάσσοντάς τα με ασφάλεια στο μενού τους». Στο σημείο αυτό ο κ. Παρασκευαΐδης ανέφερε ότι το Πήλιο διαθέτει περισσότερες από εκατό βρώσιμες ποικιλίες, ο πλούτος της φύσης είναι ανεξάντλητος και είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι τις ποικιλίες που μπορούν να καταναλώνουν με ασφάλεια.

Στη φετινή γιορτή μανιταριού το μενού περιλαμβάνει σπετζοφάι με πιπεριές, λουκάνικο, μυρωδικά και μανιτάρια, συγκεκριμένα την ποικιλία αυτάκια που ευδοκιμεί στη Μακρυράχη, ριζότο μανιταριών, μακαρονάδα με σάλτσα από μανιτάρι και τηγανιά με κρέας και μανιτάρια που αφθονούν στην περιοχή.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η φετινή γιορτή, πέρα από τη γευστική γνωριμία με τον πλούτο των μανιταριών του Πηλίου και των βοτάνων της περιοχής, περιλαμβάνει εξόρμηση στο δάσος, αλλά και γνώση. «Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει, να συμμετέχει στην γιορτή, να διασκεδάσει μαζί μας, να μάθει πώς να αποθηκεύει τα μανιτάρια σωστά και με ασφάλεια» υπογράμμισε ο κ. Παρασκευαΐδης, ο οποίος θα παρασκευάσει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο σπετζοφάι στο Πήλιο, με την προοπτική στην επόμενη γιορτή να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.

 Το πρόγραμμα της γιορτής

Η 3η γιορτή μανιταριού και βοτάνων πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 12 και αύριο Κυριακή 13 Οκτωβρίου στη Μακρυράχη, με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού Μακρυραχιωτών «Γ. Κανισκέρης».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης, σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Φώτη Παρασκευαϊδη να εξηγεί τον τρόπο της αποξήρανσης και της συντήρησης των μανιταριών, αλλά και τον Εμμανουήλ Μάνο να δίνει πληροφορίες για τα βότανα. Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα.

Αύριο Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξόρμηση στο δάσος με στόχο την αναζήτηση γνωστών και άγνωστων ειδών μανιταριών, τα οποία θα ταυτοποιήσουν με τη βοήθεια του Γιώργου Μάντικα. Κατά την επιστροφή, τους περιμένουν γευστικά μανιταρομαγειρέματα, αλλά και το μεγαλύτερο σπετζοφάι από τον Φώτη Παρασκευαϊδη, που θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι παριστάμενοι.

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=