ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο «διαρρήκτης της συμφοράς» που έκαψε λογιστικό γραφείο

στη-φυλακή-ο-διαρρήκτης-της-συμφοράς-342255

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς μετατροπή, χωρίς αναστολή, χωρίς έφεση με αναστέλλουσα δύναμη

Εβαλε φωτιά σε ολόκληρο λογιστικό γραφείο, επειδή δεν έβλεπε στο σκοτάδι για να κλέψει, καταστρέφοντας τους μόχθους μίας ζωής για την 51χρονη επαγγελματία ιδιοκτήτρια του γραφείου και εκείνος δεν θυμόταν τίποτα στο δικαστήριο…

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες για να δικαστεί ο 36χρονος Βολιώτης χρήστης ναρκωτικών ουσιών και διαρρήκτης της κακιάς ώρας για τη φωτιά και την κλοπή σε λογιστικό γραφείο στη Νέα Ιωνία προχθές τα ξημερώματα.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για κλοπή και εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα αντικείμενα. Τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς μετατροπή, χωρίς αναστολή, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ακόμη του επέβαλε χρηματική ποινή 360 ευρώ.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του. Απολογούμενος στο δικαστήριο ο 36χρονος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε με την κλοπή των αντικειμένων από το λογιστικό γραφείο, ούτε με τη φωτιά. Στις επίμονες, ωστόσο, ερωτήσεις του προέδρου για το τι συνέβη και με δεδομένο ότι υπάρχει υλικό από κάμερα που έχει καταγράψει τις κινήσεις του, ζήτησε «συγγνώμη».

Για να δικαιολογηθεί ο δράστης είπε ότι δεν θυμόταν τίποτα. Υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ότι ήταν χαμένος. «Οταν γύρισα στο σπίτι μου μπερδεύτηκα και μπήκα σε άλλο σπίτι», είπε απολογούμενος.

«Ο κόσμος κάνει αγώνα, εργάζεται σκληρά. Εσείς δεν σέβεστε την ιδιοκτησία του άλλου», είπε ο εισαγγελέας έδρας ζητώντας την ενοχή του, ενώ εκείνος αντέτεινε, «έκανα χρήση φαρμάκων και χάθηκα».

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο και δεν έκανε δεκτό το αίτημά του για μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία, καθώς ο 36χρονος είχε ολοκληρώσει πρόσφατα την εκτέλεση ποινής με κοινωφελή εργασία και ήταν και πάλι υπότροπος.

Νωρίτερα η παθούσα ενημέρωσε ότι ειδοποιήθηκε για τη φωτιά από ένοικο της ίδιας πολυκατοικίας και αναφέρθηκε στις ζημιές. Για την κλοπή επισήμανε ότι ο διαρρήκτης είχε τοποθετήσει σε σακούλα τον κουμπαρά του λογιστικού της γραφείου την οποία είχα αφήσει στο πάτωμα πρόχειρα προφανώς επειδή ξέχασε να την πάρει. Η απουσία των ηλεκτρονικών συσκευών πρόδιδε τη δράση διαρρήκτη, ενώ και η Πυροσβεστική ενημέρωσε την παθούσα ότι βρήκε την πόρτα του γραφείου ανοιχτή.

Υπενθυμίζεται ότι από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές ύψους 5.000 ευρώ στο λογιστικό γραφείο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, το χειρότερο όμως είναι ότι το πολύτιμο μέρος του αρχείου της επιχείρησης καταστράφηκε. Μετά την απόφαση ο καταδικασθείς κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου