ΤΟΠΙΚΑ

Σημάδια «βομβαρδισμού» στην πόλη

σημάδια-βομβαρδισμού-στην-πόλη-424711

Φαγωμένο από τις μάχες αστυνομικών και φιλάθλων σε πολλά σημεία του κέντρου οδόστρωμα, ρημαγμένα πεζοδρόμια, κάδοι εναπόθεσης απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης άφαντοι και το πέπλο από την αλόγιστη ρίψη δακρυγόνων να επιμένει μέχρι αργά το μεσημέρι, προκαλώντας έντονη δύσπνοια και δυσφορία…
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
 
Σε αυτό το σκηνικό ξύπνησε η πόλη, μετά τα εκτεταμένα και μεγάλης έκτασης επεισόδια, τα οποία ακολούθησαν της απόφασης υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου.
Η κεντρική εμπορική αγορά που κατέβασε βιαστικά ρολά το προηγούμενο απόγευμα εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ φιλάθλων που διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη απόφαση σε βάρος της ομάδας τους και ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων επέστρεψε το πρωί στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της.
Τα μπαλώματα όμως στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τα οποία παρέμειναν ακόμη και μετά την προσπάθεια των συνεργείων καθαριότητας να απομακρύνουν τα απομεινάρια του «βομβαρδισμού» μαρτυρούσαν τις σκηνές που είχαν προηγηθεί τις βραδινές ώρες.
Στις τράπεζες στις οποίες προκλήθηκαν καταστροφές ξεκίνησε από νωρίς το πρωί η προσπάθεια αποκατάστασης των φθορών και τακτοποίησης των χώρων τους.
Στο εμπορικό κέντρο η αγοραστική κίνηση ήταν μουδιασμένη. Εκτός από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, σκούπες και φαράσια επιστράτευσαν καταστηματάρχες για να καθαρίσουν δρόμους και πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά τους.
Εκείνο όμως που θύμιζε έντονα τις οδομαχίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ήταν η έντονη -ακόμη και μέχρι αργά το μεσημέρι- οσμή από τη ρίψη μεγάλων ποσοτήτων χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που δεν έλεγαν να εγκαταλείψουν την ατμόσφαιρα.
Έντονη ενόχληση στο λαιμό και στα μάτια αισθάνθηκαν οι πολίτες οι οποίοι το πρωί κινήθηκαν στην εμπορική αγορά εξαιτίας των χημικών.
Το προηγούμενο βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πολλά ήταν τα περιστατικά παιδιών, εφήβων, ενήλικων και ηλικιωμένων που είχαν ζητήσει εξαιτίας των αναπνευστικών προβλημάτων από τη ρίψη χημικών τη βοήθεια γιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου.
 
Κατάθεση μηνύσεων
Την εκτεταμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία στο κέντρο της πόλης, με αφορμή τις διαμαρτυρίες φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης υποβιβασμού της ομάδας στην Δ’ κατηγορία καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
Εξέφρασε παράλληλα την συμπαράστασή του στους εμπόρους, οι οποίοι εξ αιτίας των επεισοδίων, αλλά κυρίως εξ αιτίας των χημικών αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους και στους πολίτες που ευρισκόμενοι στο εμπορικό κέντρο της πόλης για ψώνια ή για αναψυχή δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από την Αστυνομία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι η ρίψη δακρυγόνων και χημικών είναι βλαβερή για τη δημόσια υγεία και η χρήση τους από την Αστυνομία είναι παράνομη και καλεί τον Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα.
Παράλληλα εξετάζει να καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης συμπολιτών μας εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε στο πόδι από καπνογόνο, τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου και τέσσερις έγκυες γυναίκες μεταφέρθηκαν με δύσπνοια στο σπίτι τους επίσης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου