ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμοι για βουτιές στις πισίνες 1.500 μαθητές στη Μαγνησία

ετοιμοι-για-βουτιές-στις-πισίνες-1-500-μαθ-342978

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά για τα Δημοτικά Σχολεία το μάθημα εκμάθησης κολύμβησης

Ετοιμοι για βουτιές στις πισίνες των κολυμβητηρίων Βόλου και Ν. Ιωνίας οι 1.500 μαθητές από 50 σχολεία της Μαγνησίας, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που εφαρμόζεται για τους μαθητές της γ’ τάξης (από φέτος και της δ’ τάξης) των δημοτικών σχολείων.

Φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει νωρίς, περί τα τέλη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργο Πολύζο, τα πάντα είναι έτοιμα και αναμένεται μόνο η πρόσληψη των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, έξι στον αριθμό, που θα αναλάβουν να εξοικειώσουν τους μαθητές με το υγρό στοιχείο, να τους μυήσουν στα μυστικά της κολύμβησης και της σωστής αντίδρασης όταν βρίσκονται μέσα στο νερό.

Η συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα κολύμβησης είναι αυξημένη κατά δέκα σχολεία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος στη Μαγνησίας Βασίλη Κατσικόπουλο. Φέτος είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν μαθητές δημοτικών σχολείων από τον Βόλο και τη Ν. Ιωνία αλλά και περιφερειακά και συγκεκριμένα από Κανάλια, Ριζόμυλο, Ν. Αγχίαλο, Καλά Νερά, Λεχώνια, Αγριά και Διμήνι.

Μάλιστα έχει ήδη εξασφαλιστεί μετά από διαγωνισμό που διενήργησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η μετακίνηση των μαθητών από τα σχολεία τους προς τα κολυμβητήρια Βόλου και Ν. Ιωνίας για το μάθημα της κολύμβησης και αντίστοιχα η επιστροφή τους στα σχολεία.

Τα δύο κολυμβητήρια παραχωρούνται στα σχολεία από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με τον κ. Κατσικόπουλο έχει χωριστεί σε τρεις περιόδους, από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τα Χριστούγεννα, από την Πρωτοχρονιά έως τον Μάρτιο και από τον Μάρτιο έως τέλος της σχολικής χρονιάς. Κάθε σχολείο δηλώνει τον κύκλο που θέλει να παρακολουθήσει και βγαίνει το πρόγραμμα των δέκα συνολικά μαθημάτων.

Στόχος είναι το μάθημα της κολύμβησης να εμπλουτίσουν και φέτος παράλληλες δράσεις όπως είχε γίνει και πέρυσι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου