ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν τα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας στη Μαγνησία

παραμένουν-τα-κενά-στα-σχολεία-της-πρω-343003

Με δύο δασκάλους λειτουργεί το τριθέσιο Δημοτικό Τρικερίου – Επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό ζητείται για τα προσφυγόπουλα

Παραμένουν, έναν μήνα μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι, τα κενά σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η Διεύθυνση περιμένει την προκήρυξη της γ’ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλύψει τις κενές θέσεις που υφίστανται.

Στον νομό απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον τριών δασκάλων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου εξακολουθεί να λειτουργεί ως διθέσιο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού. Παιδιά των έξι τάξεων μοιράζονται σε δύο τμήματα και κάθε δάσκαλος έχει αναλάβει από τρεις αντί για δύο τάξεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Προβλήματα εντοπίζονται και σε δύο σχολεία μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα, όπου μαθήματα αναγκάζονται να κάνουν οι διευθυντές ή εκπαιδευτικοί με ελεύθερες ώρες. «Κανένα παιδί δεν μένει πίσω στα μαθήματα, χρειαζόμαστε όμως τρεις δασκάλους και δύο νηπιαγωγούς για τα ολοήμερα για να καλύψουμε τα κενά στο 100%», ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος.

Την ίδια ώρα η Δ.Π.Ε. Μαγνησίας ζητεί επιπλέον εκπαιδευτικό για τα προσφυγόπουλα, που φέτος έχουν ενταχθεί στην πρωινή ζώνη και παρακολουθούν μαθήματα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Συνολικά στο τμήμα υπάρχουν 18 παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Μόζα. «Χρειαζόμαστε έναν ακόμη εκπαιδευτικό για να μπορέσουμε να «σπάσουμε» το τμήμα και να γίνεται καλύτερο μάθημα», σημείωσε ο κ. Πολύζος.

Για 18 νήπια δεν έχει χτυπήσει ακόμη το πρώτο κουδούνι

Για 18 νήπια προσφύγων, που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Μόζα, το πρώτο κουδούνι που σηματοδοτεί και την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει χτυπήσει.

Για τα προσφυγόπουλα νηπιακής ηλικίας προβλέπεται η λειτουργία δομής νηπιαγωγείου εντός των εγκαταστάσεων του Μόζα, φέτος όμως τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Η Δ.Π.Ε. Μαγνησίας έχει ζητήσει έναν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ60 (νηπιαγωγό) για να μπορέσει να λειτουργήσει τάξη νηπιαγωγείου στις εγκαταστάσεις του Μόζα, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει εγκριθεί πίστωση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου