ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτικα τυριά στο Λονδίνο

βολιώτικα-τυριά-στο-λονδίνο-343031

Τα προϊόντα του Παναγιώτη Καρακάνα κατακτούν και τη βρετανική αγορά

Βολιώτικο…άρωμα με παραδοσιακά, αλλά και πρωτότυπα τυροκομικά προϊόντα, διανθίζει πλέον τις γαστρονομικές συνήθειες των Βρετανών, χάρη στο μεγάλο εξαγωγικό βήμα που έκανε ο Παναγιώτης Καρακάνας. Ολη η γκάμα των βραβευμένων τυροκομικών προϊόντων, που παράγονται επί σειρά ετών στην οικογενειακή επιχείρηση, διατίθεται πλέον στο City του Λονδίνου, την καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η συγκεκριμένη συνεργασία ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και η αποδοχή των προϊόντων του τυροκομείου Καρακάνα είναι ενθουσιώδης τόσο από τους δεκάδες Βολιώτες που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα, όσο και τους γηγενείς, οι οποίοι αγαπούν τα ελληνικά προϊόντα.

Ολη η γκάμα των προϊόντων του τυροκομείου ταξίδεψε στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, με το μαυροσκορδάτο, το κασέρι με την κάνναβη και το σπετσοτύρι να ξαφνιάζουν ευχάριστα όσους τα δοκιμάζουν.

Τα προϊόντα Καρακάνα διατίθενται σε δύο καταστήματα, που ανήκουν σε Ελληνα επιχειρηματία, με την επωνυμία Great Bakery Delicatessen. Το ένα λειτουργεί ως αρτοποιείο και απέναντι βρίσκεται το δεύτερο, που είναι ντελικατέσεν και προσελκύει Ελληνες και ξένους.

«Υπάρχει μεγάλη αποδοχή από τους Βολιώτες και τους Ελληνες γενικότερα, που ζουν εκεί, αλλά και τους Αγγλους που επισκέπτονται τη συγκεκριμένη επιχείρηση για να δουν τι καινούργιο έχει φέρει. Υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που εξάγουν προϊόντα στην Αγγλία, αλλά με ενδιαφέρουν τα καινούργια, τα καινοτόμα προϊόντα, που προσελκύουν το ενδιαφέρον των Αγγλων» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Καρακάνας.

Ο ίδιος εκπροσωπεί την τρίτη γενιά στην οικογενειακή επιχείρηση, που αναπτύσσει μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα από την Ευρώπη και την Αμερική, μέχρι την Αυστραλία. Η Ουκρανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο είναι ορισμένες από τις ξένες αγορές, που «αγκάλιασαν» τα τυροκομικά προϊόντα της βραβευμένης εταιρείας, που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο, διαθέτει καταστήματα στον Βόλο και ακτίνα δράσης σε όλη την Ελλάδα.

Εντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από άλλες αγορές, με τον δυναμικό επιχειρηματία να βάζει καινούργιους προσωπικούς στόχους και να τους κερδίζει. Μετά από προσπάθειες και σκληρή δουλειά πολλών ετών, διευρύνεται διαρκώς η γκάμα των προϊόντων, που ταξιδεύουν σε ξένες αγορές για να κατακτήσουν τους απανταχού λάτρεις των τυροκομικών προϊόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου