ΤΟΠΙΚΑ

Τουριστικό άνοιγμα της Μαγνησίας στη Βαλτική

τουριστικό-άνοιγμα-της-μαγνησίας-στη-343176

Εσθονοί τουριστικοί πράκτορες στη Μαγνησία με πρωτοβουλία της περιφερειακής υπηρεσίας τουρισμού Θεσσαλίας

Καθοριστικό βήμα, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δεσμών της Μαγνησίας με τις χώρες της Βαλτικής, είναι η επίσκεψη ομάδας τουριστικών πρακτόρων, που θα διαρκέσει μια περίπου εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο ταξίδι γνωριμίας πραγματοποιείται για πρώτη φορά, κατόπιν συνεργασίας της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας με τον ΕΟΤ της Σουηδίας και έχει ως επιστέγασμα την εκδήλωση παρουσίασης του προορισμού, που διοργανώνεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Ξενία του Βόλου.

Στην εκδήλωση παρουσίασης της Μαγνησίας στους Εσθονούς τουρ οπερέιτορς έχουν κληθεί ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, επαγγελματίες του τουρισμού γενικότερα και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των χωρών της Βαλτικής.

Το ταξίδι γνωριμίας πραγματοποιείται, σε τοπικό επίπεδο, με τη συνδρομή της Ενωσης Ξενοδόχων της Μαγνησίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, προκειμένου να επιτευχθεί στην πράξη το ζητούμενο, που είναι η δημιουργία νέων διαύλων τουριστικής επικοινωνίας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος του τμήματος ελέγχων και ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, Νίκος Σαρούκος, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ομάδα οκτώ ατόμων και είναι όλοι τους τουρ οπερέιτορς από τα σημαντικότερα γραφεία της Εσθονίας. Είναι μια νέα προσπάθεια, που αποσκοπεί στη διεύρυνση του τουριστικού ρεύματος προς τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία» είπε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, αφετηρία της επίσκεψης στην Θεσσαλία είναι η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, με ένα ενδιαφέρον πέρασμα από τον θεσσαλικό κάμπο και τη Λάρισα, με κατάληξη στη Μαγνησία, τον Βόλο και το Πήλιο, το Μουσείο της Πόλης, την Αργώ, αλλά και το τέρμιναλ του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, το οποίο θα επισκεφτούν οι τουριστικοί πράκτορες πριν αναχωρήσουν για την πατρίδα τους, για να έχουν πλήρη εικόνα της βασικής πύλης εισόδου για όλη την κεντρική Ελλάδα.

Επιστέγασμα της επίσκεψης γνωριμίας των Εσθονών τουριστικών πρακτόρων είναι η συνάντηση – ενημέρωση στο Ξενία του Βόλου «για παρουσίαση των καταλυματικών δυνατοτήτων της περιοχής και ενδεχομένων επιχειρηματικών επαφών» υπογράμμισε ο κ. Σαρούκος, για να προσθέσει ότι «είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για επικοινωνήσουν οι δύο πλευρές».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου