ΤΟΠΙΚΑ

Η σημαία ξανά στους αριστούχους

η-σημαία-ξανά-στους-αριστούχους-343214

Περισσότεροι από 2.200 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου

Στους αριστούχους μαθητές επιστρέφει ξανά από φέτος η σημαία για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου. Χθες, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παραλήφθηκε εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για επιστροφή στο παλιό καθεστώς και άμεσα κοινοποιήθηκε στα σχολεία που αυτή την περίοδο προετοιμάζονται για να τιμήσουν την Επέτειο του «Οχι».

Μετά από τρία χρόνια η ελληνική σημαία επιστρέφει στους άριστους μαθητές κάθε σχολείου που λαμβάνουν μέρος στις παρελάσεις των εθνικών επετείων. Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Γ. Πολύζο, τα τελευταία τρία χρόνια οι σημαιοφόροι αναδεικνύονταν μέσα από κλήρωση. Στην κληρωτίδα έμπαιναν όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτως βαθμολογικών επιδόσεων, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από μερίδα γονέων και εκπαιδευτικών.

Μόλις χθες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώθηκε με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις στα σχολεία και οι μαθητές που θα σηκώσουν τη σημαία θα είναι οι άριστοι στα μαθήματα.

Ηδη, στα σχολεία, που έχουν σειρά να παρελάσουν για την 28η Οκτωβρίου, τα σχολεία παρελαύνουν εναλλάξ, έχουν ξεκινήσει οι πρόβες για την παρέλαση. Συνολικά περί τους 2.200 μαθητές θα αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες του ‘40 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Σύμφωνα με τον Χρήστο Λιάκα συντονιστή του γραφείου φυσικής αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα λάβουν μέρος 22 σχολεία και επιπλέον 15 σχολεία θα είναι από τη δευτεροβάθμια σύμφωνα με τον συντονιστή του αντίστοιχου γραφείου Σταμάτη Μπένη.

Εκτός από τα τμήματα των σχολείων που θα παρελάσουν, θα λάβουν μέρος και δύο τμήματα, ένα για την πρωτοβάθμια, ένα για τη δευτεροβάθμια, με τους σημαιοφόρους των σχολείων που δεν λαμβάνουν μέρος αυτή τη φορά στην παρέλαση. Μάλιστα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνουν και οι πρόβες στην παρέλαση των δύο τμημάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου