ΤΟΠΙΚΑ

Σε αστυνομικό κλοιό τα σχολεία, μετά τη λιποθυμία μαθητή από χρήση χασίς

σε-αστυνομικό-κλοιό-τα-σχολεία-μετά-τη-343230

Στη σύλληψη δύο νεαρών, που είχαν εισβάλει σε προαύλιο σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου σε συνοικία του πολεοδομικού συγκροτήματος και βρέθηκαν να κατέχουν συνολική ποσότητα χασίς 4,63 γραμμαρίων, προχώρησαν προχθές αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στον Βόλο. Η σύλληψη έγινε στις 11:15 το βράδυ και έρχεται να καταδείξει ότι τα σχολεία βρίσκονται σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, μετά τη λιποθυμία από χρήση ναρκωτικών ουσιών μαθητή στις σχολικές τουαλέτες, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν σε περιπολία, εντόπισαν ύποπτες κινήσεις στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος. Ηταν αργά το βράδυ και δεν δικαιολογούνταν καμία παρουσία στο κλειστό σχολείο. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα. Πήδηξαν από τα κάγκελα του προαυλίου και συνέλαβαν τους δύο εξωσχολικούς νεαρούς ηλικίας 23 και 24 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο ποσότητες χασίς βάρους 0,81 γραμμαρίου και 3,82 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας Βασίλη Καραΐσκο, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και οι περιπολίες έξω και γύρω από τα σχολικά κτίρια. Μετά το περιστατικό λιποθυμίας μαθητή από χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα στο σχολείο, που σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τον αγιασμό των μαθημάτων και αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο κλοιός έχει σφίξει για εξωσχολικούς που επιχειρούν να περάσουν ναρκωτικά μέσα στα σχολεία.

Στον απόηχο του περιστατικού έγινε σύσκεψη μεταξύ των δύο διευθύνσεων εκπαίδευσης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας στα σχολεία.

Οι έλεγχοι είναι διαρκείς με την Αστυνομία να έχει σε στενό… μαρκάρισμα χρήστες και εμπόρους, που φαίνεται ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο τα σχολεία και προσπαθούν να διεισδύσουν με διάφορους τρόπους στη μαθητική κοινότητα. Αστυνομικοί υπάρχουν παντού και όλες τις ώρες, πριν το σχολικό κουδούνι σημάνει την έναρξη των μαθημάτων, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, στο σχόλασμα, αλλά και τις βραδινές ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία. Η παραμικρή ύποπτη παρουσία, η παραμικρή ύποπτη κίνηση ελέγχονται είτε κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, είτε όταν τα σχολεία είναι κλειστά, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Κι αυτό γιατί δράστες θεωρούν ότι τα σχολεία είναι άβατο και επιλέγουν να αναπτύξουν εκεί την παράνομη δράση τους αντί σε ένα πάρκο ή στον δρόμο, όπου μπορούν εύκολα να γίνουν αντιληπτοί από αστυνομικούς. Φαίνεται όμως ότι το… άβατο δεν ισχύει.

Μόλις χθες το μεσημέρι, περίπου στις 12, έξω από κεντρικό σχολικό συγκρότημα του Βόλου, αστυνομικοί προχωρούσαν σε εξονυχιστικό έλεγχο εξωσχολικών, που εντοπίστηκαν έξω από το προαύλιο να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με μαθητές που βρίσκονταν μέσα από αυτό.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την περιφρούρηση των σχολείων μας από την Ελληνική Αστυνομία. Η αστυνόμευση είναι διαρκής και όπως ενημερώνομαι και από τους διευθυντές υπάρχουν περιπολίες ακόμη και τα βράδια που δεν λειτουργούν τα σχολεία», σημείωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Αλλωστε εξωσχολικοί βρίσκουν ευκαιρία κυρίως τις βραδινές ώρες για να μπαίνουν στα σχολεία. «Τα πρωινά όταν ανοίγουμε τις πόρτες βρίσκουμε αποτσίγαρα αγνώστου περιεχομένου, κουτάκια από μπίρες», δήλωνε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκπαιδευτικός του σχολικού συγκροτήματος, στο οποίο συνελήφθησαν προχθές το βράδυ για κατοχή χασίς οι δύο νεαροί.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου