Ο ρόλος της ψηφιοποίησης στο εμπόριο στο επίκεντρο της Γ.Σ. των Ευρωεπιμελητηρίων

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-11, 14:07:18
Ο ρόλος της ψηφιοποίησης στο εμπόριο στο επίκεντρο της Γ.Σ. των Ευρωεπιμελητηρίων

Ο ρόλος της ψηφιοποίησης στο εμπόριο, αλλά και γενικότερα η προσαρμογή σε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν το 3ο Οικονομικό Φόρουμ και την Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 9 Οκτωβρίου στη Ρώμη. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, αλλά και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Νίκος Αγγελέτος.

Όπως τονίστηκε κατά τις θεματικές ενότητες του Φόρουμ που αφορούσαν το συγκεκριμένο αντικείμενο, τώρα είναι η στιγμή για την ψηφιοποίηση στο εμπόριο, γι’ αυτό και τα Επιμελητήρια θα πρέπει να πείσουν τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση.

Όπως υπογραμμίστηκε θα πρέπει να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων για δημιουργία πλατφόρμας για αναζήτηση πελατών, ανάπτυξη τεχνογνωσίας στην εργασία και διαρκή επιμόρφωση.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ορίστηκε ομοφώνως από τους συνέδρους, Μόνιμος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων,προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το άκρως επιτυχημένο έργο του στο δίκτυο των Ευρωεπιμελητηρίων που ξεκίνησε το 2013 από θέσεις ευθύνης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στην κεντρική του ομιλία με θέμα στο Φόρουμ των Επιμελητηρίων με θέμα: «Τα Επιμελητήρια για την ΕΕ: Μαζί για τη βιώσιμη ανάπτυξη»ο κ. Μίχαλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο ρόλος των επιχειρήσεων στην επίτευξη αυτών των στόχων θα είναι καθοριστικός. Κιαυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τηραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σήμερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν περισσότερες από 22 εκατομμύριαΜικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες παρέχουν πάνω από 133 εκατομμύρια θέσειςεργασίας και δημιουργούν πάνω από το μισό της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας. Είναι προφανές ότι η βιώσιμη μετάβαση των ευρωπαϊκών ΜμΕ, θα συμβάλεικαθοριστικά ώστε η ευρωπαϊκή οικονομία να γίνει όχι μόνο περισσότερο πράσινη καιβιώσιμη, αλλά και περισσότερο ανταγωνιστική.

Τα Επιμελητήρια παρέχουν ήδη μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες στιςεπιχειρήσεις, στο πλαίσιο της βιώσιμης μετάβασης. Υπηρεσίες που βοηθούν στονεντοπισμό ευκαιριών, στο σχεδιασμό και στην αναζήτηση κεφαλαίων, αλλά και στηνεφαρμογή. Μεταξύ των καλών πρακτικών θα αναφέρω ενδεικτικά coaching andseminars, με σκοπό την προετοιμασία των ΜμΕ ώστε να γίνουν investment ready,matchmaking κ.ά.

Παράλληλα, όμως, λειτουργούν συχνά και ως συνδετικός κρίκος μεταξύ τηςεπιχειρηματικής κοινότητας και των παρόχων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.Αξιοποιώντας την εμπειρία, την γνώση αλλά και τα σημαντικά insights που προκύπτουναπό έρευνες, για να καλύψουν τυχόν κενά στην κατανόηση των αναγκών και τωνπροσδοκιών της κάθε πλευράς».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=