Μειώνονται κάθε χρόνο οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-10, 18:24:09
Μειώνονται κάθε χρόνο οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία

Ανησυχία των πρατηριούχων στη Μαγνησία

 

Σε διαρκή ανησυχία βρίσκονται οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων λόγω της σταδιακής μείωσης στις παραγγελίες, που υπολογίζεται ότι αγγίζουν το 65% στα χρόνια της ύφεσης και σε εύρος δεκαετίας. Η μείωση, που είναι διαρκής και κυμαίνεται μεσοσταθμικά από 5% έως 10% κάθε χρόνο, έχει οδηγήσει αρκετούς επαγγελματίες στην αναγκαστική λύση της πώλησης.

Αρκετές επιχειρήσεις έχουν αλλάξει χέρια από το 2009 μέχρι σήμερα, όπως έχει καταγραφεί για σαράντα, τουλάχιστον, επιχειρήσεις στη Μαγνησία, κυρίως στον οικοδομικό ιστό και λιγότερα σε περιφερειακά σημεία.

Σχολιάζοντας τις ανησυχητικές εξελίξεις στον κλάδο, η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι από τις 8.500 επιχειρήσεις, που λειτουργούσαν πανελλαδικά το 2013, οι 5.000 συνεχίζουν την πορεία τους, με τα αριθμητικά δεδομένα να αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Το κλίμα ανησυχίας διατηρείται ενόψει της έναρξης της διανομής πετρελαίου θέρμανσης στην ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τιμή που θα κυμανθεί από 1,05 έως 1,10 ευρώ ανά λίτρο, στην εκκίνηση της σεζόν.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών υπογραμμίζει ότι η φετινή τιμή είναι πιο κάτω από τα περσινά επίπεδα. Βασικό αίτημα των επαγγελματιών σε πανελλαδικό επίπεδο είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, με τη Βάσω Κοντοχρήστου να υπογραμμίζει ότι «ελπίζουμε για το καλύτερο, για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε επαγγελματικά».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=