ΤΟΠΙΚΑ

Επιχειρήσεις της Μαγνησίας σε διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών

επιχειρήσεις-της-μαγνησίας-σε-διεθνή-344783

Τα 100 χρόνια λειτουργίας της γιόρτασε φέτος η Anuga, η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών, που αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

Η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας.

Αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν ένα δυνατό «ξεκίνημα» σε νέες αγορές και να συνάψουν κερδοφόρες συμφωνίες για τις επιχειρήσεις τους. Το 2017, συμμετείχαν περισσότεροι από 7.500 εκθέτες εκπροσωπώντας 108 χώρες, το event επισκέφθηκαν περίπου 200.000 εμπορικοί επισκέπτες, αριθμός που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεπεράστηκε κατά πολύ φέτος, που συμπληρώθηκε ένας αιώνας από τη λειτουργία της.

Υπολογίζεται ότι από την Ελλάδα συμμετείχαν πάνω από 300 εκθέτες σε μία έκταση 6.604 τ.μ., όπου βρέθηκαν οι καλύτεροι εκπρόσωποι του κλάδου παγκοσμίως.

Φυσικά, το παρόν έδωσε για ακόμη μία χρονιά και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με στόχο πάντα την στήριξη, αλλά και την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, από την Μαγνησία συμμετείχαν στο κοινό εκθεσιακό περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας τέσσερις τοπικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου το περίπτερο των τοπικών επιχειρήσεων επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για την πορεία των ελληνικών προϊόντων και να συζητήσει μαζί τους τα ζητήματα του κλάδου με έμφαση στην προώθηση της εξωστρέφειας του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου