Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-09, 21:18:43
Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου διοργανώνει αφιέρωμα -θεματικό μήνα στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την προβολή του απαγορευμένου για χρόνια ντοκιμαντέρ του BBC “Greece: Thehiddenwar”, που πραγματεύεται την εμπλοκή του ξένου παράγοντα στα γεγονότα που οδήγησαν από την αντίσταση στον εμφύλιο. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε 2 μέρη, το πρώτο την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 20:00 στο χώρο της Λέσχης (Μεταμορφώσεως 19) και το δεύτερο την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου την ίδια ώρα.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 19:00 στο χώρο της Λέσχης θα γίνει εκδήλωση με θέμα: "70 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου: ανιχνεύουμε την ιστορία των επαναστατικών στιγμών του τόπου μας, συζητάμε για τις επαναστατικές δυνατότητες της εποχής μας".

Ομιλητές θα είναι οι Φοίβος Οικονομίδης, ιστορικός ερευνητής, δημοσιογράφος που έχει γράψει σειρά βιβλίων, μεταξύ των οποίων: "Οι Προστάτες - Η Αληθινή Ιστορία της Αντίστασης", "Η Ελλάδα Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους", "Ο Πόλεμος, η Διείσδυση και η Προπαγάνδα στις Ελληνο-αμερικανικές Σχέσεις", "Ο Δεκέμβρης του ’44 και η Διεθνής Σημασία του" ), και Γιώργος Μιχαηλίδης διδάκτορας σύγχρονης βαλκανικής ιστορίας.

Το πρόγραμμα συμπληρώνει το πάρτι αφιέρωμα στη διεθνή επαναστατική μουσική, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 22:30. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, στα πλαίσια του αφιερώματος στον εμφύλιο θα υπάρχει στη λέσχη έκθεση σχετικού υλικού και φωτογραφιών, καθώς και έκθεση βιβλίου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=