ΤΟΠΙΚΑ

«Απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης»

απόπειρα-πολιτικής-εκμετάλλευσης-345470

Καταγγέλλει η Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος φωτογραφίζοντας τον Χρ. Τριαντόπουλο

Απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης μιας άτυπης συνάντησης, που είχαν την περασμένη Κυριακή σύλλογοι της Ν. Αγχιάλου, που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το θέμα της χωροθέτησης στην περιοχή έξι σημείων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων δυναμικότητας 1.000 ατόμων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Αγχιάλου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Ασδεράκης υπογραμμίζεται ότι «ορισμένοι προσπαθούν να καπηλευτούν τις ευαισθησίες των συλλόγων και τις κοινές προσπάθειες αυτών, καθιστώντας τους φερέφωνα», φωτογραφίζοντας τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας Θεολ. Διαμαντένια, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση και εμφανίστηκαν από μερίδα ΜΜΕ ως βασικοί ομιλητές που ανακοίνωσαν μάλιστα και υποτιθέμενες αποφάσεις που λήφθηκαν. Ο κ. Ασδεράκης ξεκαθαρίζει, όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ότι δεν λήφθηκαν αποφάσεις και διαχωρίζει τη θέση της Ενωσης από παιχνίδια «πολιτικών αντιπαραθέσεων» τα οποία μάλιστα κατήγγειλε με επίσημες δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Βόλου, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Οπως είναι γνωστό, με δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αποκάλυψε τις νέες χρήσεις γης που προβλέπονται στο Π.Δ.59/2018 για την περιοχή. Η πρόβλεψη για τη δημιουργία έξι χώρων εγκατάστασης προσφύγων προκάλεσε αντιδράσεις, με πρώτη την Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος να μιλά για «ταφόπλακα στην αναπτυσσόμενη Ν. Αγχίαλο». Το θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί στην ΕΠΖ και στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου αποσύρθηκε. Την περασμένη Κυριακή, σύλλογοι της περιοχής προχώρησαν σε άτυπη συνάντηση για να ζητήσουν ενημέρωση γύρω από το θέμα. Ωστόσο στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν οι κ.κ. Τριαντόπουλος και Διαμαντένιας οι οποίοι εμφανίστηκαν σε μερίδα ΜΜΕ ως βασικοί ομιλητές και ανακοίνωσαν υποτιθέμενες αποφάσεις.

Σε δηλώσεις της η κ. Μποντού – Τοκαλή μίλησε για «τεχνητή ένταση που επιχειρούν όσοι προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση στον Δήμο Βόλου», κατονομάζοντας τους κ.κ. Τριαντόπουλο και Διαμαντένια. Με αφορμή τις πολιτικές διαστάσεις που έλαβε το θέμα, η Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Αγχιάλου, διαχωρίζει με ανακοίνωσή τη θέση της από πολιτικά… παιχνίδια:

«Περί hot spot ο λόγος… ή περί πολιτικής αντιπαράθεσης; Με αυτή την απορία έμειναν οι τοπικοί σύλλογοι (διαβάζοντας κι ακούγοντας άναυδοι τα δημοσιεύματα της 7ης Οκτωβρίου 2019) οι οποίοι παραβρέθηκαν σε μια άτυπη μεταξύ τους συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα των ενδεχόμενων hot spot και την αλλαγή στις χρήσεις γης στη Ν. Αγχιάλου, βάσει του τελευταίου πολεοδομικού σχεδιασμού, που πήρε τόσο μεγάλη έκταση την τελευταία εβδομάδα.

Και για να πάρουμε τα πράματα από την αρχή:

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το ηλεκτρονικό άρθρο τοπικής εφημερίδας στις 28/09/19 τιτλοφορούμενο «Νέες χρήσεις γης στη Νέα Αγχίαλο» περί του Νέου Πολεοδομικού Σχεδιασμού στη Νέα Αγχίαλο και σε συνέχεια του άρθρου της 3/10/19 με το βαρύγδουπο άρθρο τιτλοφορούμενο «Βράζει η Νέα Αγχίαλος για τα έξι hot spot» και την ενδεχόμενη δημιουργία hot spot, ήταν εύλογη η ανησυχία της τοπικής μας κοινωνίας επί του θέματος αυτού, μιας και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ή μνεία, από κανέναν τοπικό παράγοντα, παρά μόνο από δημοσιεύματα του Τύπου.

Με ανάρτηση των αποριών μας και της ανησυχίας μας, ως Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου στην προσωπική μας σελίδα στο Facebook, αναρτήσαμε το επίμαχο άρθρο κι αντιληφθήκαμε αμέσως τις αντιδράσεις του κόσμου και της κοινωνίας μας. Κατηγορηθήκαμε δε, ότι σπέρνουμε τον πανικό αναρτώντας το άρθρο, περί ανακρίβειας…κι αναρωτιόμαστε… Η Ενωση Επαγγελματιών διασπείρει πανικό;.. Ή τα εξαπίνης δημοσιεύματα του Τύπου;

Ετσι η εκλεγμένη συντοπίτισσα και δημοτική σύμβουλος κ. Μποντού – Τοκαλή με διάφορες αναρτήσεις της στα μέσα μαζικής δικτύωσης, ενημέρωσε το κοινό για τα περί του νομικού πλαισίου της αλλαγής χρήσης γης και την ευχαριστούμε θερμά για την κίνησή της αυτή.

Ως Ένωση Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου, θεωρήσαμε καλό να μιλήσουμε για το θέμα εξ αρχής σε μία άτυπη συζήτηση την Κυριακή 06/10/19, με το τοπικό συμβούλιο, τοπικούς φορείς (συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης) και με συλλόγους της περιοχής μας, προκειμένου να μας εκθέσουν τις γενικότερες απόψεις τους, χωρίς να θέλουμε να κάνουμε την παραμικρή δημοσιοποίηση περί του θέματος.

Οσοι παραβρέθηκαν, πιστεύουμε, ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση κι αντιληφθήκαμε ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και μια πιo αναλυτική συζήτηση από το τοπικό συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς η τοπική κοινωνία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πολίτες, σύλλογοι και τοπική αυτοδιοίκηση μπορούμε νηφάλια, με καλή πρόθεση και γνώση της υπόθεσης να συγκλίνουμε προς μία εξέλιξη προς όφελος όλων μας.

Ωστόσο με μεγάλη μας έκπληξη με τα ηλεκτρονικά άρθρα της 7ης Οκτωβρίου σε διάφορες εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα, συνειδητοποιήσαμε ότι μια απλή ενημερωτική συνάντηση κατέληξε σε μείζον τοπικό πολιτικό θέμα και ότι ορισμένοι προσπαθούν να καπηλευτούν τις ευαισθησίες των συλλόγων και τις κοινές προσπάθειες αυτών, καθιστώντας τους φερέφωνα.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, λοιπόν, έχουμε να εκθέσουμε τα παρακάτω:

Οι σύλλογοι της Νέας Αγχιάλου λειτουργούν με άρρηκτη συνεργασία μεταξύ τους και με την εκάστοτε τοπική ηγεσία και μακριά από πολιτικά και δογματικά δρώμενα. Οι σύλλογοι δεν λαμβάνουν αποφάσεις (βάση δημοσιευμένων άρθρων)!. Οι τοπικοί σύλλογοι αφουγκράζονται τα προβλήματα του τόπου, ενημερώνονται, ενημερώνουν και προτείνουν σε τοπικό επίπεδο στους – από τους πολίτες εκλεγμένους – τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν! Το ενδιαφέρον των συλλόγων είναι η πρόοδος, η ευημερία και η πολιτιστική ανάταση της τοπικής μας κοινωνίας!

Ευελπιστούμε οι αιρετοί του τόπου μας να λάβουν σωστές αποφάσεις για το μέλλον και την τύχη της Νέας Αγχιάλου!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου