ΤΟΠΙΚΑ

Αλληλεγγύη στις πρόσφυγες μητέρες

αλληλεγγύη-στις-πρόσφυγες-μητέρες-345557

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας ζητεί τη μεταφορά τους σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας

Τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας ζητεί εγγράφως ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ), με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας στέκεται αλληλέγγυα στις γυναίκες και τις μητέρες πρόσφυγες και μετανάστριες, που βιώνουν μια αληθινή κόλαση, ενώ κρατούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στο hot spot της Λέσβου και σε παρόμοιες δομές στη νησιωτική ή την ηπειρωτική χώρα. Στεκόμαστε αλληλέγγυες στις γυναίκες κάθε ηλικίας, που ο κατατρεγμός του πολέμου τις έφερε στο κατώφλι της πόρτας μας και οι πολιτικές των κυβερνήσεων τις αφήνουν έρμαια να διαβιούν σε συνθήκες κόλασης».

Παράλληλα ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών ζητεί «να κλείσουν όλα τα hot spots και να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας. Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος και απροστάτευτος. Να προχωρήσουν οι οικογενειακές επανενώσεις και να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να τηρηθούν όλα τα δικαιώματα των προσφύγων με βάση τη συνθήκη της Γενεύης, καθώς και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και μεταναστών».

Οι δημοκρατικές γυναίκες της Μαγνησίας εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους και υπογραμμίζουν ότι «πέρα από τα προσωρινά μέτρα στήριξης, για τα οποία παλεύουμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, το βλέμμα και οι αγώνες μας στρέφονται σ’ ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση. Στο αγωνιστικό μας παρόν και στο ελπιδοφόρο μέλλον μας τίποτα δεν μας χωρίζει από τις γυναίκες αυτές, που σήμερα υποφέρουν και πενθούν. Ο αγώνας για τη ζωή θα είναι κοινός, γιατί τα όνειρά μας για τα παιδιά μας δεν έχουν σύνορα. Κανείς δεν μπορεί να τα εμποδίσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου