ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότερες από 300 συμμετοχές στο Tsagarada Escape Festival

περισσότερες-από-300-συμμετοχές-στο-tsagarada-escape-festiva-345568

Σε μαγευτικό φθινοπωρινό τοπίο και παρά τις δυσκολίες του καιρού ολοκληρώθηκε το Tsagarada Escape Festival.

Πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, αλλά και συναυλίες γέμισαν το τετραήμερο 3 – 6 Οκτωβρίου στο Ανατολικό Πήλιο. Κατάβαση φαραγγιού, πεζοπορία, τοξοβολία, ιππασία, αναρρίχηση, Flying fox και γιόγκα πρόσφεραν απολαυστικές στιγμές στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Πηλίου.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις τριακόσιες, με επισκέπτες από πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και από χώρες του εξωτερικού, όπως Ισραήλ, Γερμανία, Γαλλία κ.ά., κάτι που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου να δεχθεί, αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής να προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας και υπαίθριας αναψυχής όλες τις εποχές του χρόνου.

Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή έντεκα παιδιών από την Κιβωτό του Κόσμου και των συνοδών τους, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν για ένα διήμερο από τον Σύλλογο Τσαγκαράδας και συμμετείχαν στις περισσότερες δραστηριότητες, ενώ παρακολούθησαν και τη συναυλία του περασμένου Σαββάτου.

«Η ανταπόκριση των επισκεπτών έδειξε πως η επιλογή «μετάθεσης» του φεστιβάλ Τσαγκαράδας ήταν θετική κίνηση, η οποία μπορεί στο μέλλον να στηρίξει δυναμικά την προσπάθεια ενδυνάμωσης της φθινοπωρινής σεζόν.

Σε συνάρτηση με άλλες σημαντικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται σε γειτονικά μας χωριά αυτή την εποχή, όπως η γιορτή μανιταριού στη Μακρυράχη, η γιορτή κάστανου στο Ξουρίχτι και η γιορτή τσίπουρου στο Μούρεσι, μπορούν να αναδείξουν το Ανατολικό Πήλιο ως έναν ιδανικό προορισμό και για το φθινόπωρο», τονίζει ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας.

Τα μέλη του Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας και η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ Τσαγκαράδας εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους στους ανθρώπους, που στήριξαν για άλλη μια φορά τη διοργάνωση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για τη συνδιοργάνωση, τους συνεργαζόμενους επαγγελματίες υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής και τους Συλλόγους που είχαν την ευθύνη των δραστηριοτήτων, τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που με τις χορηγίες τους κάλυψαν μεγάλο μέρος των αναγκών, τα ΜΜΕ που κάλυψαν ως χορηγοί επικοινωνίας την προβολή της διοργάνωσης, τους εθελοντές που βοήθησαν σε καίριες θέσεις και πάνω απ’ όλα όλους τους επισκέπτες, που τίμησαν με τη συμμετοχή τους.

«Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το φθινόπωρο του 2020, για την επόμενη απόδραση στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του βουνού των Κενταύρων, το Πήλιο», καταλήγει ο Σύλλογος Τσαγκαράδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου