ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός για φωτιά σε αποθήκη σπιτιού στην Αθηνών (photos)

συναγερμός-για-φωτιά-σε-αποθήκη-σπιτι-345865

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου μετά από κλήση που δέχθηκε σήμερα στις 11 το πρωί για εκδήλωση φωτιάς σε αποθήκη που βρίσκεται σε αυλή σπιτιού στην Λεωφόρο Αθηνών, στον Βόλο.

Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, καθώς στην αποθήκη υπήρχε δεξαμενή πετρελαίου και φιάλη υγραερίου που εάν η φωτιά τα πλησιάζει θα μπορούσαν να εκραγούν. Στο σημείο έσπευσε και πυροσβεστικό όχημα από την Υπηρεσία της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου για να συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης, καθώς και αστυνομικοί, ενώ κλήθηκε και συνεργείο της ΔΕΗ για να διακόψει την ηλεκτροδότηση.

Στο σπίτι βρίσκονταν μόνη της η 72χρονη ιδιοκτήτρια που δεν αντιλήφθηκε τη φωτιά. Γείτονες που είδαν πυκνούς μαύρους καπνούς να βγαίνουν από την αποθήκη και άκουσαν έναν κρότο σαν μικρή έκρηξη, κάλεσαν την πυροσβεστική και πηδώντας τον φράχτη μπήκαν στην αυλή και επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτιά. Ωστόσο, οι πυροσβέστες έφτασαν άμεσα και με συνεχείς ρίξεις νερού έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά και πρόλαβαν να την σβήσουν την ώρα που περικύκλωνε την φιάλη υγραερίου.

Η μικρή δεξαμενή που υπήρχε στο χώρο και περιείχε ποσότητα πετρελαίου, κάηκε ολοσχερώς, αλλά ευτυχώς δεν προκλήθηκε έκρηξη καθώς ήταν πλαστική.

Η φωτιά κατασβήστηκε πλήρως σχεδόν μία ώρα μετά την εκδήλωσή της, ενώ για τα αίτια που την προκάλεσαν διενεργείται προανάκριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου