ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή Βόλου οι άλλοι τρεις ναρκέμποροι της διεθνούς σπείρας

στον-ανακριτή-βόλου-οι-άλλοι-τρεις-ναρ-346161

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία μετά από εντάλματα σύλληψης

Στη σύλληψη και των άλλων τριών Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών, ηλικίας 42, 42 και 25 ετών, που καταδιώχτηκαν άγρια την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου ως ύποπτοι διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Μετά την κατάσχεση της ποσότητας 1.172 κιλών κάνναβης τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στη βραχονησίδα Πιπέρι Αλοννήσου και τη σύλληψη του 35χρονου Αλβανού που κρίθηκε την περασμένη Παρασκευή προφυλακιστέος, η Ελληνική Αστυνομία συνέδεσε τη δράση τους με τη διακίνηση της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Εναντίον των τριών Αλβανών, οι οποίοι μετά τη σύλληψη είχαν κρατηθεί για άλλα αδικήματα, εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή Βόλου και χθες συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκαν από την Κω στον Βόλο για να παρουσιαστούν στον ανακριτή.

Εις βάρος τους φαίνεται να προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για την απόκρυψη της εν λόγω ποσότητας χασίς.

Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Τουρκία. Με την εν λόγω ποσότητα χασίς η εγκληματική οργάνωση θα έβγαζε παράνομο κέρδος ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. Ωστόσο τα σχέδιά της ναυάγησαν μετά το συναγερμό στο Λιμενικό Σώμα.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από λιμενικούς στην πιο απομακρυσμένη νησίδα του θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου, το Πιπέρι, που δεν είναι προσεγγίσιμο από σκάφη επειδή βρίσκεται στον πυρήνα του θαλάσσιου πάρκου, σε σπηλιά που «βλέπει» στη Σκύρο.

Η κάνναβη εντοπίστηκε μέσα σε κιβώτια εσωτερικά της σπηλιάς μετά από επιχείρηση που στήθηκε από ξηράς, θαλάσσης και αέρος στην ευρύτερη περιοχή των Β. Σποράδων. Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 103 κιβώτια με κάνναβη.

Είχαν προηγηθεί έρευνες στη Σκόπελο και σε όλα τα νησάκια του θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου. Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Πέμπτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου