ΤΟΠΙΚΑ

Νέα παιδική χαρά στις Γλαφυρές

νέα-παιδική-χαρά-στις-γλαφυρές-346736

Ακολουθούν Αϊδίνι, Μικροθήβες, Μακρινίτσα, Δράκεια, Αγιος Βλάσιος και Αγιος Λαυρέντιος

Συνεχίζεται από τον Δήμο Βόλου η επιχείρηση ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές τόσο στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, όσο και στις δημοτικές ενότητες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής άναψε πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέας παιδικής χαράς στις Γλαφυρές προϋπολογισμού 14.516,47 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνο Θεοδώρου, οι νέες σύγχρονες, ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές στις δημοτικές ενότητες κατασκευάζονται με πόρους από τα δημοτικά ταμεία. Οπως μάλιστα ανέφερε θα ακολουθήσουν οι παιδικές χαρές σε Αϊδίνι, Μικροθήβες, Μακρινίτσα, Δράκεια, Αγιο Βλάσιο και Αγιο Λαυρέντιο. Απαντώντας σε παρατήρηση του επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκη ότι «δεν υπάρχει πίεση χρόνου και αντί για απευθείας ανάθεση εργασιών θα μπορούσε να γίνει ένας συνολικός διαγωνισμός», ο κ. Θεοδώρου εξήγησε ότι γίνεται για την εξοικονόμηση χρόνου και διευκρίνισε ότι η επιλογή του αναδόχου γίνεται κάθε φορά με κλήρωση μεταξύ των πιστοποιημένων εργολάβων.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε και στις εργασίες στις παιδικές χαρές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, που είναι σε εξέλιξη και για τις οποίες το κατασκευαστικό κομμάτι χρηματοδοτεί ο Δήμος Βόλου, ενώ η προμήθεια των παιχνιδιών γίνεται μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Σε εξέλιξη είναι, όπως ανέφερε, οι παιδικές χαρές στους Αγίους Αναργύρους, στον Αγιο Στέφανο, στα Παλιά και στην Αγία Παρασκευή.

Αντιδράσεις για τα λαμπάκια

Στην ίδια συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών αντέδρασαν στη δαπάνη 148.800 ευρώ για την προμήθεια χριστουγεννιάτικου διάκοσμου. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου εξήγησε ότι η δαπάνη αφορά στην επιδιόρθωση φθορών, που σημειώθηκαν, σε επεκτάσεις, αλλά και στην τοποθέτηση του διάκοσμου, καθώς δεν επαρκούν τα συνεργεία του τμήματος ηλεκτροφωτισμού.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης υποστήριξε ότι τα χρήματα είναι πολλά και ζήτησε υπολογισμό και απολογισμό των χρημάτων, που έχουν δαπανηθεί, υποστηρίζοντας ότι «τα λαμπάκια είναι αρκετά». Πρωτόκολλα καταστροφής ζήτησε ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Απ. Παπαδούλης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου