ΤΟΠΙΚΑ

Κωνσταντίνος Καραγιάννης: Μία νέα δυναμική επιμελητηριακή ομάδα δημιουργήθηκε

κωνσταντίνος-καραγιάννης-μία-νέα-δυν-348090

Για την αναδιοργάνωση του χώρου των μηχανικών και την αναγέννησή του, σύμφωνα με τον επικεφαλής παράταξης για τις εκλογές στο ΤΕΕ Μαγνησίας

«Μία νέα, δυναμική επιμελητηριακή ομάδα δημιουργήθηκε με στόχο την αναδιοργάνωση του χώρου των Μηχανικών και την ουσιαστική αναγέννησή του. Διπλωματούχοι Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, του μελετητικού, κατασκευαστικού και βιομηχανικού κλάδου, αθροίζουν δυνάμεις με σκοπό την επαναδημιουργία ενός σύγχρονου επιμελητηριακού φορέα, που θα εκφράζει και θα υπηρετεί το σύνολο των Μηχανικών και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής».

Το παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της κίνησης «Νέα Δυναμική Μηχανικών Μαγνησίας – Ένωση Δυνάμεων για την Αναγέννηση του ΤΕΕ» Κωνσταντίνος Καραγιάννης. Όπως αναφέρει πρόκειται για «μία ενωτική κίνηση που δεν περιορίστηκε σε επίπεδο ιδεολογικά ταυτόσημων επιμελητηριακών παρατάξεων, αλλά συνέθεσε ταυτόχρονα μία ανοιχτή πρόσκληση για γόνιμη συμπόρευση, σε πρόσωπα που δεν παραμένουν εγκλωβισμένα σε ξεπερασμένους για την εποχή περιχαρακωμένους σχηματισμούς, αλλά είναι ικανά και διαθέσιμα για δημιουργική και ανιδιοτελή προσφορά. Διευκρινίζουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι όσοι έχουμε εκτεθεί κατά καιρούς στον εκλογικό στίβο, διατηρούμε ατόφια την πολιτική μας άποψη και εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την ιδεολογία που μας εμπνέει. Οι πρόσφατες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, μας έδωσαν τη δυνατότητα να επιλέξουμε με την ενεργή συμμετοχή και την ψήφο μας, τον πολιτικό σχηματισμό και τους εκπροσώπους που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια σε ένα καλύτερο αύριο.

Όμως εδώ, στο Τοπικό Τεχνικό Επιμελητήριο, έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένα προβλήματα που μας αφορούν όλους. Είναι προφανές ότι οι λύσεις δεν μπορούν να προκύψουν από παραταξιακά διασπασμένες φωνές, ούτε από επιλεκτικές «κορόνες» που αυτόματα τίθενται σε σίγαση όταν τα συμφέροντα υπερισχύουν, παρά μόνο από μία ευρεία συμμαχία επιστημόνων που θα αναλύσει όλα τα ζητήματα, θα συνθέσει απόψεις, θα καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις και θα πιέσει δυναμικά για να εξευρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Στο ενωτικό κάλεσμα, ανταποκρίθηκαν με υπευθυνότητα εκλεκτοί συνάδελφοι όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων. Ωστόσο, η σχεδόν καθολική ανταπόκριση των Μηχανικών στην ανοιχτή πρόσκληση και το ελπιδοφόρο μήνυμα για ενότητα, δεν μπόρεσαν να αγγίξουν τους παλαιούς σχηματισμούς, οι οποίοι, με μοναδικό κριτήριο την διατήρηση του εναπομείναντος “brand name”, φοβήθηκαν να προβούν στην οφειλόμενη υπέρβαση. Και καθώς έχει πλέον ευρέως διαπιστωθεί η τεράστια απόκλιση, ανάμεσα στο πάλαι ποτέ αυθεντικό δημοκρατικό ιδεολογικό στίγμα των βασικών επιμελητηριακών παρατάξεων, που αρκετοί εξ ημών πιστέψαμε και υπηρετήσαμε και στη σημερινή προσωποκεντρική τους ταυτότητα, η εμμονή στην περιχαράκωση δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τα πραγματικά αίτια αυτής της επιλογής. Θα ήταν ίσως λοιπόν πιο εύκολο για όλους εμάς, να μην συμμετέχουμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση του ΤΕΕ. Να παραμείνουμε στην εσωστρέφεια, να συμβιβαστούμε με την γενικότερη απαξίωση του φορέα, να αποδεχτούμε την αδρανοποίηση του ΤΕΕ κατά την μακρά περίοδο που μέλη της απερχόμενης Διοίκησης έθεταν σε προτεραιότητα τις αυτοδιοικητικές τους φιλοδοξίες και απλά να εκτονωνόμαστε, ψιθυρίζοντας για τα κακώς κείμενα, στα «πηγαδάκια» που σχηματίζονται έξω από τις Πολεοδομίες, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τους λοιπούς χώρους συνάθροισης των Μηχανικών. Κάτι τέτοιο όμως δεν μας εκφράζει. Δεν είναι αντάξιο του επιπέδου και της επιστημοσύνης μας. Η απόφαση λήφθηκε άμεσα και ομόφωνα: Ένωση όλων των διαθέσιμων επιμελητηριακών δυνάμεων και δυναμική συμμετοχή στις εκλογές με τη διαμόρφωση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου που έχει παράσταση νίκης. Δημιουργικοί Επιστήμονες που προέρχονται από κάθε πλευρά του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος και τους ενώνει η διάθεση για να πρωταγωνιστήσουν στην επικείμενη Αναγέννηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, συνθέτουν την πλέον δυναμική ομάδα. Το όνομα της ΟΜΑΔΑΣ περιγράφει ξεκάθαρα τον χαρακτήρα της: ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου