Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την έναρξη των κατηχητικών σχολείων

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-07, 15:18:57
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την έναρξη των κατηχητικών σχολείων

Η έναρξη της λειτουργίας των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συντροφιών σε όλη τη Ιερά Μητρόπολη πραγματοποιήθηκε χθες, πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Με αυτή την ευκαιρία, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος υπενθύμισε την τεράστια σημασία των κατηχητικών δράσεων και κάλεσε σε συνδρομή για την επιτυχία τους.

«Στην εκπαιδευτική διαδικασία των Κατηχητικών μας Σχολείων, η Ιερά Μητρόπολή μας έχει τα τελευταία χρόνια αναπτύξει μία καινοτομία που την καθιστά μία πρωτοποριακή Μητρόπολη στην Ελλάδα. Αναφερόμαστε στα σύγχρονα κατηχητικά βοηθήματα που έχει εκδώσει η τοπική μας Εκκλησία, γραμμένα από ειδική επιστημονική ομάδα και με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές. Μάλιστα, το κατηχητικό αυτό βιβλίο διανέμεται δωρεάν στο κάθε παιδί, το οποίο το έχει ως εργαλείο και σύντροφο τόσο στο κατηχητικό όσο και στο σπίτι. Ηδη πολλές Μητροπόλεις της Ελλάδος προμηθεύονται τα κατηχητικά βοηθήματά μας, γεγονός που βεβαιώνει την ευμενή και επιτυχή αποδοχή τους», ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος στο μήνυμά του, καταλήγοντας ως εξής:

«Η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον των παιδιών μας είναι να τα προτρέψουμε να μαθητεύσουν στο Κατηχητικό Σχολείο. Μια χαρούμενη συντροφιά και μία ζεστή αγκαλιά τα περιμένει σε κάθε Ενορία. Στις μέρες μας, γονείς και παππούδες φροντίζουν να προσφέρουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους χίλιες δυό ευκαιρίες μάθησης, άθλησης και ευχάριστων δραστηριοτήτων. Ολα αυτά είναι πολύ καλά και ετοιμάζουν το νου και την κοινωνική ζωή του παιδιού. Οι Κατηχητικές συντροφιές, όμως, είναι κάτι άλλο. Είναι ο μοναδικός χώρος που μέσα από την πίστη και τη λατρεία του δημιουργού μας Θεού θα μιλήσει στην ψυχή των παιδιών και θα τους δώσει θεμέλια, ώστε, ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ως άνθρωποι με σώμα και ψυχή, να πορευτούν αληθινά χαρούμενοι στη ζωή τους, έχοντας νόημα ζωής και πνευματικά αντισώματα στο κακό. Αν πράγματι πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας, εκτός από σώμα, έχουν και ψυχή, εάν θέλουμε να τα δούμε όχι μόνο πετυχημένα άτομα αλλά χαρούμενα πρόσωπα μιας καλύτερης κοινωνίας, ανθρώπους ελεύθερους από κάθε είδους εξαρτήσεις, τότε ας ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να έλθουν στο Κατηχητικό Σχολείο. Από εμάς εξαρτάται! Οπως τα οδηγούμε, για το συμφέρον τους, στο σχολείο και σε άλλες δραστηριότητες, έτσι και να τα φέρουμε στην Ενορία μας.

Ο Χριστός παροτρύνει και εμάς σήμερα: «Αφετε τα παιδία ελθείν προς με». Σας παρακαλώ πατρικά όλους, γονείς και μη, να συντελέσετε ώστε να μη στερήσουμε από τα παιδιά αυτήν την εμπειρία ζωής. Τουλάχιστον όσοι βρισκόμαστε εδώ, τα συνειδητά μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας, ας δώσουμε τον αγώνα μας, ώστε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά να πυκνώσουν φέτος τις κατηχητικές συντροφιές. Ετσι θα αποδείξουμε πράγματι ότι αγαπάμε τα παιδιά μας. Καλή κατηχητική χρονιά στα παιδιά μας!».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=