ΤΟΠΙΚΑ

Εμπρηστής με ακριβό γούστο…

εμπρηστής-με-ακριβό-γούστο-851206

Νέα εμπρηστική επίθεση σε βάρος δύο πολυτελών αυτοκινήτων με γερμανικές πινακίδες απασχολεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Τα πανάκριβα οχήματα, ένα Land Rover τζιπ και ένα Audi A6, υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή όταν τυλίχθηκαν στις φλόγες χθες γύρω στις 5 το πρωί, ενώ ήταν σταθμευμένα στον παραλιακό δρόμο, λίγο έξω από το χωριό της Μηλίνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η φωτιά επεκτάθηκε σε δύο οχήματα με ελληνικές πινακίδες, τα οποία ήταν σταθμευμένα μπροστά και πίσω από το ένα πολυτελές όχημα – στόχο και υπέστησαν μικρής έκτασης ζημιές από την πυρκαγιά.

Τα πρώτα στοιχεία της ανάκρισης δείχνουν ξεκάθαρα εμπρησμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο πίσω από την επικίνδυνη ενέργεια ήταν καλά μελετημένο και γνώριζε ακριβώς τι επρόκειτο να κάνει.

Στόχο δεν φαίνεται να αποτελούν σε καμία περίπτωση οι ιδιοκτήτες των οχημάτων. Άλλωστε το ένα από τα δύο ακριβά αυτοκίνητα ήταν ενοικιαζόμενο. Ωστόσο κριτήριο της επιλογής τους από τον εμπρηστή θεωρείται βέβαιο ότι αποτέλεσε η πολυτέλεια των αυτοκινήτων.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ερευνά εξονυχιστικά την υπόθεση, με δεδομένο ότι μόλις προ ημερών -σε μακρινή από τη Μηλίνα περιοχή- άλλα δύο πολυτελή οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός στον Κισσό και τα πρώτα στοιχεία παρέπεμπαν και σε εκείνη την περίπτωση σε εμπρησμό.

Θεωρείται πολύ νωρίς για τις ανακριτικές υπηρεσίες να συσχετίσουν ή όχι τις δύο υποθέσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα εάν πρόκειται για χτυπήματα πιθανής οργανωμένης ομάδας που δρα πίσω από συγκεκριμένο σκεπτικό ή εάν οι δύο εμπρηστικές ενέργειες σε Κισσό και Μηλίνα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Ωστόσο υπάρχουν δύο σημαντικές ομοιότητες μεταξύ των δύο με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους: η ώρα πρόκλησης της φωτιάς και η πολυτέλεια των οχημάτων που κάηκαν.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσει η φωτιά ακούστηκαν στην περιοχή εκρήξεις. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα, γεγονός που παραπέμπει στην πιθανότητα τα αυτοκίνητα να περιλούστηκαν με εύφλεκτο υλικό.

Παραθεριστές έτρεξαν να συμβάλουν στην κατάσβεση της φωτιάς, που πρόλαβε και εξαπλώθηκε σε άλλα δύο σταθμευμένα κοντά αυτοκίνητα. Στο σημείο προσέτρεξαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οκτώ πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά είχε προλάβει να καταστρέψει ολοσχερώς τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα -οι ζημιές εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 160.000 ευρώ- και να προκαλέσει μικρότερης έκτασης καταστροφή στα άλλα δύο οχήματα, μάρκας Opel Astra και Fiat.

Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου τα δύο αυτοκίνητα, οικογενειών σε καλοκαιρινές διακοπές στον Κισσό, ήταν μάρκας BMW το ένα και τζιπ Toyota το δεύτερο.

Τυλίχθηκαν στις φλόγες την ίδια ώρα με το χθεσινό συμβάν, γύρω στις 5 το πρωί, ενώ ήταν σταθμευμένα στο ιδιωτικό πάρκινγκ συγκροτήματος με μεζονέτες, όπου παραθέριζαν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου