ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Γ. Σούρλα για τα πανωτόκια

παρέμβαση-γ-σούρλα-για-τα-πανωτόκια-851206

Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο επαναδιορισμός του προέδρου της Αγροτικής Τράπεζας Δημήτρη Μηλιάκου.
Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι καταψηφίζει, ενώ οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ ψήφισαν λευκό.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή του υποψήφιου διοικητή της ΑΤΕ.
Απαντώντας ο κ. Μηλιάκος τόνισε ότι όπως τον ενημέρωσε ο νομικός σύμβουλος του, ακολουθήθηκε η ίδια ακριβώς διαδικασία που επί χρόνια ακολουθείται.
Σχολιάζοντας την εκ νέου επιλογή του, από την κυβέρνηση, στη θέση του διοικητή της ΑΤΕ, ο κ. Μηλιάκος επεσήμανε ότι είναι επιβεβαίωση και αναγνώριση του έργου του και πρόσθεσε ότι αποδέχεται αυτή την πρόκληση ώστε να συνεχίσει για την επόμενη τριετία την επιτυχημένη πορεία της Τράπεζας. Πρόσθεσε δε ότι η ΑΤΕ συμβάλει στα δημόσια έσοδα, ενώ τη διετία 2005-2006 το δημόσιο εισέπραξε 537 εκατομμύρια ευρώ.
Απαντώντας, τόσο στον Γ αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα όσο και σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έθεσαν θέμα ρύθμισης των πανωτοκίων, ο κ. Μηλιάκος ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από την ΑΤΕ, διότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις άλλες τράπεζες.
Ο κ. Γ. Σούρλας έκανε λόγο «για δυσβάσταχτο βάρος που εξακολουθεί να υπάρχει σε αγρότες, παρά τις ευεργετικές ρυθμίσεις που έγιναν».
«Έγινε το καλύτερο δυνατό. Από την εφαρμογή του νόμου για τα πανωτόκια ωφελήθηκαν 63.220 οφειλέτες και από αυτούς οι 54.000 ήταν αγρότες, ενώ διαγράψαμε συνολικά 1,2 δισ. ευρώ. Δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία. Επαναφέραμε τον Ελληνα αγρότη στη θέση του προνομιακού πελάτη της τράπεζας, μειώνοντας και διατηρώντας σταθερά τα επιτόκια χορηγήσεων και παράλληλα προσφέραμε προνομιακά επιτόκια καταθέσεων. Η ΑΤΕ δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, ούτε να προχωρήσει σε ρύθμιση διότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις άλλες τράπεζες. Δεν μπορεί να υπάρξει οριζόντια νομοθετική ρύθμιση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηλιάκος.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης έθεσε το ερώτημα αν δόθηκαν έργα σε εταιρία στην οποία συμμετείχε ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης και υπεύθυνος διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων Ευγένιος Παπαδόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου