ΤΟΠΙΚΑ

«Ομπρέλα» για την οικογένεια που ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

ομπρέλα-για-την-οικογένεια-που-ζει-σ-350124

Αμεση ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας για να βοηθήσει τους γονείς με την κόρη και το εγγόνι, που ζουν με 250 ευρώ τον μήνα!

«Ομπρέλα» από την τοπική κοινωνία για την τετραμελή οικογένεια Βολιωτών, που τα τελευταία χρόνια ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η δημοσιοποίηση από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του δράματος που ζει η οικογένεια προκάλεσε την άμεση ενεργοποίηση των αντανακλαστικών της κοινωνίας, που έσπευσε σε βοήθεια.

Η αντίστροφη πορεία για την οικογένεια ξεκίνησε όταν εν μέσω κρίσης ο πατέρας αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του λόγω χρεών. Εκτοτε ο ίδιος, η σύζυγός του και η κόρη τους με το μικρό της παιδί ζουν με επίδομα των 250 ευρώ τον μήνα, το μεγαλύτερο μέρος από το οποίο διατίθεται για λογοθεραπείες και φυσικοθεραπείες του παιδιού, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και δεν μιλά, ούτε περπατά.

Η οικογένεια το μόνο που διαθέτει είναι το σπίτι όπου μένει και πίσω από την πόρτα του οποίου κλείνουν το πρόβλημά τους. Μόνο κάποιοι γείτονες γνωρίζουν το δράμα που βιώνουν και φροντίζουν να τους προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό.

Η ιστορία έγινε γνωστή όταν η 47χρονη μητέρα απευθύνθηκε στην πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία έσπευσε να βοηθήσει.

Ανατέθηκε σε εταιρεία catering η καθημερινή παροχή γεύματος στα μέλη της οικογένειας προκειμένου να εξασφαλιστεί το φαγητό. Επιχειρηματίας της πόλης, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, προσέφερε δωροεπιταγή 300 ευρώ στην οικογένεια για να αγοράσει τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ, ενώ σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΜΒ έγινε ρύθμιση της οφειλής σε πολλές δόσεις, προκειμένου η οικογένεια να μπορεί σταδιακά να πληρώνει και να μην κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό.

Στην έκκληση μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που απευθύνθηκε για οικονομική βοήθεια για την αποπληρωμή της ΔΕΗ, το χρέος στην οποία έχει φθάσει στο ποσό των 20.000 ευρώ, υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Δεκάδες επικοινώνησαν με την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ για να προσφέρουν βοήθεια. «Θα τους δώσουμε τον κωδικό του λογαριασμού της ΔΕΗ, προκειμένου εκεί να καταθέτει ο καθένας όποιο ποσό μπορεί», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη, η οποία εξήγησε ότι για να μπορέσει να γίνει διακανονισμός και να επανασυνδεθεί το σπίτι της οικογένειας με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, απαιτείται ως προκαταβολή ποσό ύψους 2.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ αναζητούνται λογοθεραπευτής και φυσικοθεραπευτής, που θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στο μικρό παιδί, προκειμένου η υπόλοιπη οικογένεια να μπορεί να ζήσει με το πενιχρό επίδομα που λαμβάνει.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος μπορεί και επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να το κάνει κατόπιν συνεννόησης με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη στο τηλέφωνο της υπηρεσίας 2421020337.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου