ΤΟΠΙΚΑ

Δημήτρης Βερβεσός: «Η Δικαιοσύνη είναι για τους πολλούς»

δημήτρης-βερβεσός-η-δικαιοσύνη-είνα-351729

Το μήνυμα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών – Παρουσία πλήθους κόσμου η εκδήλωση των δικηγόρων Βόλου για τον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι για να υπηρετεί τους λειτουργούς της, δεν είναι για να είναι ταχεία απέναντι στους οικονομικούς παράγοντες του τόπου και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα Η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέχεται και να απονέμεται στο όνομα του ελληνικού λαού».

Το μήνυμα αυτό μετέφερε χθες στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός.

Ο κ. Βερβεσός ήταν ο βασικός προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου.

Επρόκειτο για μία εκδήλωση που πέραν της εορτής της ιεράς μνήμης του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου προστάτη των νομικών είχε ως στόχο και την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

«Ως διοίκηση θέλουμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο επικοινωνίας με την κοινωνία και τον πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του.

«Μας ενδιαφέρει η κοινωνία και προσπαθούμε σε καθημερινό επίπεδο να είμαστε κοντά της και ως πρόσωπα και ως συλλογική έκφραση», επισήμανε ακόμη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους δικηγόρων, ενώ το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Παρόντες ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας Αχιλλέας Ζήσης, ο εισαγγελέας Βόλου Νικόλαος Κωνσταντίνου, οι πρόεδροι πρωτοδικών Βόλου Κωνσταντίνος Μαρτίνος και Παναγιώτα Ράπτη και ο διευθύνων το Ειρηνοδικείο Βόλου Βασίλης Κουκόπουλος.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου ξεχωριστή θέση είχε ο ευεργέτης της πόλης Χαράλαμπος Τσιμάς, ο οποίος επρόκειτο να βραβευτεί στο τέλος της εκδήλωσης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου για την προσφορά του να χορηγήσει απινιδωτή στους δικηγόρους, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην ισόγεια αίθουσα των δικαστηρίων.

Το μήνυμα του Δημ. Βερβεσού

Στον ρόλο της Δικαιοσύνης σήμερα και στον ρόλο του δικηγόρου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Βερβεσός. Τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Αυτό απέδειξε το δίκαιο της ανάγκης με την πλειάδα αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων. Επικράτησε του κοινωνικού δικαίου, του κράτους δικαίου και του νόμου».

Περαιτέρω σημείωσε: «Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, αν δεν υπάρχουν οι δικηγόροι να σηκώσουν το βάρος και το κόστος, να υπερασπίσουν το δίκαιο του πολίτη απέναντι στο Σύνταγμα. Αν δεν υπάρχουν δικηγόροι να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος αυτό και αν δεν υπάρχουν δικαστές να αναδείξουν τη θεσμική τους ευθύνη απέναντι στον Νόμο και να είναι άριστοι και όχι αρεστοί, τότε το Σύνταγμα είναι γράμμα κενό».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου