ΤΟΠΙΚΑ

Το Χιονοδρομικό Πηλίου θα διεκδικήσει ο Δήμος Βόλου

το-χιονοδρομικό-πηλίου-θα-διεκδικήσε-352153

«Είναι περιουσία δική μας και θα διεκδικήσουμε να το αξιοποιήσουμε προς όφελος της πόλης», είπε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στις Αγριόλευκες προτίθεται να διεκδικήσει ο Δήμος Βόλου, όπως αποκάλυψε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αφορμή για τη συζήτηση του θέματος αποτέλεσε απόφαση για τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στα όργανα διοίκησης της Ανώνυμης Εταιρείας «Κενταύρων Ορος», στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα της αξιοποίησης και ανάδειξης του Χιονοδρομικού Κέντρου και της ευρύτερης περιοχής.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αργύρης Κοπάνας, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο θα αναλάβει να συγκεντρώσει στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας και να τα παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη διεκδίκηση του Χιονοδρομικού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, «η έκταση του Χιονοδρομικού είναι δημοτική περιουσία. Θα κάνουμε επιτροπή και θα το διεκδικήσουμε. Μπορούμε να το διαχειριστούμε καλύτερα και να το αξιοποιήσουμε προς όφελος της πόλης και των δημοτών».

Στην πρόταση εμφανίστηκε να διαφωνεί ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Ριζόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι το Χιονοδρομικό είναι σε εγκατάλειψη και ότι η καλύτερη λύση θα είναι να λειτουργεί υπό την ευθύνη του υπουργείου για να μην επιβαρύνονται οι δημότες με τεράστια ποσά.

Για το λιμάνι

Στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος Βόλου έδωσε συγχαρητήρια στη δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης Βίκυ Μήτρου για τον ορισμό της στη θέση της προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και ζήτησε συνεργασία προς όφελος της πόλης.

Μάλιστα ο κ. Μπέος απηύθυνε συγχαρητήρια και στη σημερινή κυβέρνηση για την επιλογή Βολιωτών σε θέσεις ευθύνης στην πόλη. «Με την προηγούμενη κυβέρνηση στη διοίκηση του λιμανιού είχαν επιλεγεί άνθρωποι εκτός Βόλου. Σύμφωνα με την τότε κυβέρνηση δεν υπήρχαν ικανά στελέχη από τον Βόλο. Σήμερα έχουμε Βολιώτες, τους οποίους γνωρίζουμε και οι οποίοι θα κριθούν. Και αυτό είναι σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στο συμβούλιο χρηστών του Ο.Λ.Β. το δημοτικό συμβούλιο εξέλεξε ως εκπρόσωπό του τον γενικό διευθυντή του Δήμου Στ. Διαμαντίδη.

Επιστροφή των γηπέδων τένις στον Δήμο

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου αποφάσισε την επιστροφή των πέντε γηπέδων τένις και του αναψυκτηρίου, που βρίσκονται στη Ν. Ιωνία, στον Δήμο Βόλου. Την ευθύνη της εκμετάλλευσης είχε μέχρι πρότινος ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ελένη Παπαθανασίου, η πρόταση επιστροφής των γηπέδων στον Δήμο λήφθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ. «Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από τον Ομιλο Αντισφαίρισης Μαγνησίας που εξυπηρετεί πολλά παιδιά και σε ένα από τα πέντε γήπεδα πηγαίνουν και πολίτες. Μόνο το κυλικείο είναι κλειστό και πιστεύουμε ότι ο ΔΟΕΠΑΠ μπορεί να αναβαθμίσει τα γήπεδα», ανέφερε η κ. Παπαθανασίου.

«Εμείς που διοικούμε θα κρίνουμε τι είναι σωστό και τι όχι. Τα γήπεδα είναι ιδιοκτησία του Δήμου και επιστρέφουν προκειμένου να αξιοποιηθούν. Οι τζάμπα μάγκες τελειώνουν. Τι πληρώνει αυτός ο όμιλος εκεί; Εμείς θα βρούμε κατάλληλο τρόπο αξιοποίησης των γηπέδων. Εχουμε πρόταση και θα την παρουσιάσουμε πολύ σύντομα. Τα γήπεδα θα αναβαθμιστούν, θα ανακαινιστούν και θα δούμε πώς θα λειτουργήσουν», απάντησε ο κ. Μπέος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου