ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα μαθημάτων για 5.438 πρωτοετείς φοιτητές του Π.Θ.

πρεμιέρα-μαθημάτων-για-5-438-πρωτοετείς-φ-352754

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα 17 νέα τμήματα του ιδρύματος και μαζί τα προγράμματα σίτισης και στέγασης φοιτητών

Πρεμιέρα… μαθημάτων προχθές για 5.438 πρωτοετείς φοιτητές στα 35 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκ των οποίων τα 17 είναι τα νέα που λειτουργούν για πρώτη φορά από το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο. Από το σύνολο των 5.665 εισακτέων, τις ηλεκτρονικές εγγραφές τους ολοκλήρωσαν 5.438 πρωτοετείς φοιτητές και χθες άνοιξε επίσημα η αυλαία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Η έναρξη των μαθημάτων βρίσκει το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μεγαλύτερο, συνολικά 48.000 περίπου προπτυχιακοί φοιτητές, 4.200 μεταπτυχιακοί, 1.400 υποψήφιοι διδάκτορες, 35 τμήματα.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι μετεγγραφές που παραδοσιακά δεν επηρεάζουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε απώλειες», σχολίασε ο αντιπρύτανης Γιάννης Θεοδωράκης που με την έναρξη των μαθημάτων και των πρωτοετών ευχήθηκε σε όλους καλή ακαδημαϊκή χρονιά. «Τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά σε όλα τα τμήματα χωρίς προβλήματα», σημείωσε για το «στοίχημα» της συνένωσης με το ΤΕΙ από πλευράς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γίνει τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων. Η φετινή τελετή θα είναι ξεχωριστή και λόγω των 17 νέων τμημάτων που προστέθηκαν στη λειτουργία του ιδρύματος.

Παράλληλα με τα μαθήματα και σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη ξεκίνησε και η σίτιση για τους παλιούς φοιτητές. Συνολικά έχουν εγκριθεί 5.500 αιτήσεις φοιτητών για να σιτίζονται δωρεάν στη φοιτητική λέσχη και το επόμενο διάστημα θα γίνουν αιτήσεις και από τους πρωτοετείς. Ο αντιπρύτανης εκτιμά ότι θα καλυφθεί το σύνολο των αναγκών σίτισης των φοιτητών που θα κάνουν αιτήσεις και θα πληρούν τις προϋποθέσεις.

Χθες συνεδρίασε και η επιτροπή για τη διάθεση των μόλις 40 κρεβατιών στη φοιτητική εστία όπου φιλοξενούνται πρωτοετείς φοιτητές οι οικογένειες των οποίων έχουν πολύ μικρό ετήσιο εισόδημα. Η κατάσταση είναι μακράν καλύτερη στον τομέα της στέγασης φοιτητών στη Λάρισα και την Καρδίτσα, όπου διατίθενται 600 κρεβάτια για την κάλυψη των αναγκών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου