ΤΟΠΙΚΑ

Ταξίδι στη γνώση για 45 ενήλικες στον Βόλο

ταξίδι-στη-γνώση-για-45-ενήλικες-στον-βό-352822

Αυξητική η τάση των εγγραφών τα δύο τελευταία χρόνια, με στόχο το απολυτήριο του Γυμνασίου – Πέντε ενήλικες σε λίστα αναμονής

Το ταξίδι στη γνώση, με στόχο την απόκτηση του πολυπόθητου απολυτηρίου Γυμνασίου, ξεκίνησε χθες για τους 45 νέους μαθητές του α’ κύκλου σπουδών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για ενήλικες, που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία, σηματοδότησε ο αγιασμός, που τελέστηκε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του στο συγκρότημα Μουρτζούκου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Λίνο Βίγκλα, τα τελευταία 2 – 3 χρόνια παρατηρείται αυξητική τάση στις εγγραφές ενηλίκων. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος, με τη συμπλήρωση των τριών τμημάτων, υπάρχουν πέντε άτομα σε λίστα αναμονής, που ελπίζουν σε… διαρροή μαθητών για να μπορέσουν να ενταχθούν στο μαθητικό δυναμικό του σχολείου.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται στην πλειονότητά τους για γυναίκες, μέσου όρου ηλικίας 40 – 50 ετών, που οδηγήθηκαν πίσω στα θρανία με στόχο να αποκτήσουν το απολυτήριο του Γυμνασίου, που είναι άκρως απαραίτητο εφόδιο στον αγώνα αναζήτησης εργασίας. Ηδη τέσσερις μαθήτριες του ΣΔΕ Βόλου αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την απόρριψή τους από θέσεις εργασίας, επειδή δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου.

Υπάρχουν όμως και δύο μαθήτριες ηλικίας άνω των 60 ετών, που αποφάσισαν να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να εκπληρώσουν κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν στα νεανικά τους χρόνια.

«Το σημαντικό για εμάς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου είναι ότι οι απόφοιτοί μας δεν σταματούν στο απολυτήριο του Γυμνασίου. Το ΣΔΕ γίνεται η αφορμή να συνεχίσουν και στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης και να φθάσουν ακόμη και στο Πανεπιστήμιο» σχολίασε ο κ. Βίγκλας.

Τα μαθήματα για τους 40 μαθητές που φοιτούν στον β’ κύκλο ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα. Αυτή η εβδομάδα είναι προσαρμογής για τους 45 νέους μαθητές. Χθες τελέστηκε ο αγιασμός και οι δευτεροετείς ετοίμασαν κέρασμα για τους νέους μαθητές. Σήμερα, οι παλιοί μαθητές θα αναλάβουν να ξεναγήσουν στους χώρους του ΣΔΕ τους νεότερους, αύριο θα παρακολουθήσουν όλοι μαζί μάθημα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και την Παρασκευή να πάνε εκπαιδευτική επίσκεψη.

Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά από τις 4:30 το απόγευμα έως τις 8:40 το βράδυ και η φοίτηση είναι διετής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου