ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια αντίδραση καταστηματαρχών από τον Βόλο

πανελλήνια-αντίδραση-καταστηματαρχώ-352884

Για τα μπιλιετάκια της GEA, που σέρνει μαζικά καταστηματάρχες στα δικαστήρια για χρέη από 1.000 έως 15.000 ευρώ

Από τον Βόλο ξεκινά η πρώτη πανελλήνια αντίδραση καταστηματαρχών εστίασης που υπέστησαν μαζική… ψυχρολουσία όταν τις προηγούμενες ημέρες άρχισαν να παραλαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλο μπιλιετάκια από την εταιρεία συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων GEA (Grammo, Ερατώ, Απόλλων). Στους καταστηματάρχες επιδόθηκαν- όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ– αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε σε βάρος τους η εταιρεία για τη μουσική που παίζουν στα καταστήματά τους αξιώνοντας ποσά από 1.000 έως 15.000 ευρώ.

Την επόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των καταστηματαρχών εστίασης με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε μαζικά εναντίον επιχειρηματιών η GEA. Οι αντιδράσεις που καταγράφονται στον Βόλο έχουν κινητοποιήσει συλλόγους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μέλη τους έχουν έρθει σε επαφή με τοπικούς καταστηματάρχες και εξετάζεται η δυνατότητα συγκρότησης ενιαίου πανελλαδικώς μετώπου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως είναι γνωστό, στον Βόλο, συνολικά διώκονται 113 καταστηματάρχες εστίασης. Η πλειοψηφία αφορά σε επιχειρήσεις εντός Βόλου και στη Σκιάθο, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ιδιοκτητών καταστημάτων σε Ν. Ιωνία, Καλά Νερά και Σκόπελο.

Η GEA αξιώνει αποζημιώσεις για τα συγγενικά πνευματικά δικαιώματα από τα καταστήματα που παίζουν μουσική για περασμένα έτη που αφορούν στο διάστημα από το 2012 έως και το 2018.

Τα ποσά που αξιώνει να της καταβληθούν με ασφαλιστικά μέτρα ποικίλουν ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος και κυμαίνονται από 100 ευρώ έως και 3.000 ευρώ τον χρόνο. Το δεύτερο ποσό αφορά κυρίως σε κλαμπ που κατατάσσονται στην υψηλότερη κατηγορία καθώς η μουσική είναι απολύτως απαραίτητη για τη λειτουργία τους,.

Καταστηματάρχες καλούνται να πληρώσουν στη GEA ποσά από 1.000 έως και 15.000 ευρώ για τα χρόνια που προηγήθηκαν. Με βάση τις επιδόσεις των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που παρέλαβαν ο ένας μετά τον άλλο, οι καταστηματάρχες σέρνονται στα δικαστήρια μαζικά. Εχουν προσδιοριστεί τέσσερις δικάσιμοι για τις 113 περιπτώσεις, δύο μέσα στο Νοέμβριο (ξεκινούν στις 21 του μήνα) και δύο μέσα στον Δεκέμβριο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου