ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις στον Βόλο για την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας

δράσεις-στον-βόλο-για-την-παγκόσμια-ημ-353298

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Ψυχικής Υγείας, στις 10 Οκτωβρίου 2019, ο Τομέας Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» πρόκειται να πραγματοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

-10:30-11:30, στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Αγίου Νικολάου: Εικαστικό δρώμενο.

-11:30: 10λεπτο θεατρικό δρώμενο. Στο θεατρικό δρώμενο συμμετέχουν φιλοξενούμενοι και επαγγελματίες υγείας των ξενώνων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «ΑΡΙΑΔΝΗ» και «ΦΙΛΥΡΑ».

Σε περίπτωση ακατάλληλων καιρικών συνθηκών, η διεξαγωγή τους θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της «ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

-19:00-22:00, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»: Προβολή της ταινίας «Lars and the real girl». Την προβολή θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις δομές και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που παρέχει το Νοσοκομείο Βόλου.

Σκοπός των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας και ο περιορισμός του «στίγματος» που συνδέεται με την ψυχική νόσο.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου για την υποστήριξή του με την παραχώρηση του κινηματοθεάτρου «Αχίλλειον» και την Village Roadshow Greece για την παραχώρηση του δικαιώματος προβολής της ταινίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου για την δυνατότητα διεξαγωγής των εξωτερικών δράσεων στο χώρο της «ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ» και τον Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου, για την κάλυψη του οικονομικού κόστους των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στο εικαστικό δρώμενο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου