ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση στον Βόλο ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις

συγκέντρωση-στον-βόλο-ενάντια-στην-ελ-353390

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας, σε συγκέντρωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στον Βόλο.

Σε ανακοίνωση –κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου για την κινητοποίηση αναφέρονται τα εξής: «Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Νέες και νέοι, όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του “Στρατηγικού Διαλόγου” με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” Ελλάδας – ΗΠΑ, υπογράφηκε το 1990, ανανεώνεται κάθε χρόνο από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις και σήμερα σχεδιάζεται να γίνει πολυετής και να επεκταθεί με νέες βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στο Βόλο και στο Στεφανοβίκειο.

Να αναπτύξουμε, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο που έρχεται στην Αθήνα.

Να ζητήσουμε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς.

Να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί ο Βόλος, η Μαγνησία και η Λάρισα σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις βάσεις τους, που δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα της, αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς. Ταυτόχρονα μετατρέπουν σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας και στην περιοχή μας. Ούτε γη – Ούτε νερό – Ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών.

Συνεχίζεται τόσο χειρόγραφα, όσο και ηλεκτρονικά, η συλλογή υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου