ΤΟΠΙΚΑ

Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Βόλο

μαζική-η-απεργιακή-συγκέντρωση-του-πα-353399

Με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων και φοιτητών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, δόθηκε χθες η συνέχεια της αγωνιστικής απάντησης του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Οππως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ η χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποίησε ήταν «Μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τη θλιβερή «συγκέντρωση» του προεδρείου του ΕΚΒ, στην οποία επιβεβαιώθηκε ο απεργοσπαστικός του ρόλος, ότι όχι μόνο δεν έχει καμία θέληση να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι, αλλά ότι κάνουν τα πάντα ώστε να επικρατήσει η απογοήτευση και η μοιρολατρία στους χώρους δουλειάς. Οι τίμιοι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι, να αναρωτηθούν: Πως θα ήταν τα πράγματα στη σημερινή απεργία αν δεν είχαν τις θέσεις κλειδιά στα σωματεία και στο ΕΚΒ οι εργοδοτικοί; Αν ήταν πλειοψηφία οι δυνάμεις που δίνουν μάχη ώστε να δυναμώσει η αγωνιστική διάθεση, να κρατάν οι εργαζόμενοι ψηλά το κεφάλι, να μην επικρατεί η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, αν δεν είχε η εργοδοσία τους πολύτιμους συμμάχους της μέσα στα σωματεία;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου, στην ομιλία του ο Π. Τσιτσιρίκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, λίγες ημέρες μετά την πανελλαδική απεργία της 24ης Σεπτέμβρη έχοντας ολοκληρώσει ένα μήνα πλούσιας δράσης των συνδικάτων, των σωματείων, από τις πρώτες αγωνιστικές προσπάθειες που ξεκίνησαν στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ, με σκοπό να οργανώσουμε την πάλη και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν χωρά καμιά αυταπάτη ότι υπάρχει κλάδος ή χώρος δουλειάς που μπορεί να εξαιρεθεί της αντεργατικής επίθεσης. Ότι υπάρχει πτυχή της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας που θα μείνει στο απυρόβλητο. Στο πολυνομοσχέδιο, θυμίζουμε, συμπεριλαμβάνονται:

-Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, που σημαίνει νέα συμπίεση των μισθών.

-Η ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής.

-Οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων.

-Η κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

Η συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

-Η υπονόμευση στην πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12%, που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου