ΤΟΠΙΚΑ

Η ψυχική υγεία στο επίκεντρο

η-ψυχική-υγεία-στο-επίκεντρο-354274

Ενημερωτικές δραστηριότητες διοργανώνονται σε τοπικές μονάδες υγείας

Συζήτηση για την ψυχική ασθένεια διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί από το κέντρο ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ. της εταιρείας ΑμΚΕ ΔΙΟΔΟΣ στην τοπική μονάδα υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Νέας Αγχιάλου.

Στην εκδήλωση προσκαλούνται όσοι πάσχουν από χρόνια ψυχική νόσο, οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και φροντιστές τους σε ενημέρωση γύρω από την ψύχωση, τα συμπτώματα, την πορεία μέσα στη νόσο και τις καταλληλότερες θεραπείες. Στη συνάντηση θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Στο βάθος ΚΗΠΟΣ», στην οποία μιλούν για την εμπειρία τους στην ψυχική ασθένεια θεραπευόμενοι του Κέντρου Ημέρας ΚΗΠΟΣ και ειδικοί. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Η δράση είναι δωρεάν και εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου η ΔΙΟΔΟΣ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας της 10ης Οκτωβρίου.

Ακόλουθες δράσεις είναι:

*Στις 9 Οκτωβρίου «Αθλητισμός και Υγεία» στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγ. Νικολάου στον Βόλο.

*Εγκαίνια έκθεσης «10 χρόνια Μιλάμε Εν – Τέχνως» στις 10 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας (διάρκεια έκθεσης έως 16 Οκτωβρίου).

*Ημερίδα «Είμαι κι εγώ εδώ! Η ψυχική εξουθένωση από τη φροντίδα ψυχικά πασχόντων» στις 14 Οκτωβρίου και ώρες 09.00 – 19.00.

*Συναυλία με τους Μάνο Πυροβολάκη και Απόστολο Βαλαρούτσο στις 16 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στο Lab Art.

*Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Συζητώντας για την ψυχική ασθένεια» στις 21 Οκτωβρίου στο ΤΟΜΥ Ν. Ιωνίας.

*Συζητήσεις για την ψυχική ασθένεια διοργανώνονται στις 29 Οκτωβρίου στην ΤΟΜΥ Ιωλκού – Πορταριάς και στις 30 Οκτωβρίου στην ΤΟΜΥ Αγριάς.

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου