ΤΟΠΙΚΑ

Δυσάρεστη έκπληξη οι προσλήψεις αναπληρωτών για την Πρωτοβάθμια

δυσάρεστη-έκπληξη-οι-προσλήψεις-αναπ-354302

Ζητούσε πέντε δασκάλους για να καλύψει τα κενά της και δεν ήρθε ούτε ένας! – Στο Τρίκερι το σχολείο λειτουργεί ως διθέσιο, αντί τριθέσιο, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσαν για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, που ανακοινώθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Μολονότι η σχολική χρονιά σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας ξεκίνησε καλύτερα από κάθε προηγούμενη, η συνέχεια… απογοήτευσε. Στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού προέκυψαν κενά λειτουργικά εξαιτίας αδειών εκπαιδευτικών, που πρέπει να αναπληρωθούν για να μη χάνουν μαθήματα οι μαθητές.

Προς το παρόν, στα σχολεία όπου εντοπίζονται ελλείψεις έχουν μπει οι διευθυντές στις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ στην περιφέρεια, όπως για παράδειγμα στο δημοτικό σχολείο Τρικερίου που είναι τριθέσιο, λειτουργεί ως διθέσιο (τρεις τάξεις ανά έναν εκπαιδευτικό) μέχρι να καλυφθεί το κενό.

Από τη Δ.Π.Ε. Μαγνησίας είχαν ζητηθεί μόλις πέντε δάσκαλοι γενικής αγωγής για να καλυφθούν όλα τα κενά και δεν εγκρίθηκε ούτε μία πρόσληψη! «Ελπίζουμε να ακολουθήσει άμεσα νέος γύρος προσλήψεων αναπληρωτών και να καλυφθούν τάχιστα τα κενά που υπάρχουν», σχολίασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος.

Αντιθέτως, έναν δάσκαλο γενικής αγωγής που ζήτησε η διεύθυνση τον πήρε, όπως επίσης και τρεις από τους τέσσερις νηπιαγωγούς. Επιπλέον προσλήφθηκαν και παρουσιάζονται έως και σήμερα τρεις δάσκαλοι και ένας νηπιαγωγός ειδικής εκπαίδευσης, όπως και ένας εκπαιδευτικός από τους δύο που είχαν ζητηθεί ειδικότητας αγγλικής γλώσσας.

Παρουσιάζονται οι αναπληρωτές

Συνωστισμός επικράτησε χθες και στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, όπου άρχισαν να παρουσιάζονται οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν για την κάλυψη συνολικά 50 κενών που υπάρχουν σε γυμνάσια και λύκεια. Η προθεσμία ανάληψης καθηκόντων από τους προσληφθέντες καθηγητές εκπνέει σήμερα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου