ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο ο πρώην Πρωθυπουργός της Τυνησίας

στο-βόλο-ο-πρώην-πρωθυπουργός-της-τυνη-851206

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τυνησίας και εκλέκτορας κ. Μωχάμετ Μζάλι, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, φτάνει σήμερα στο Βόλο προκειμένου να επισκεφθεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ και του Πανθεσσαλικού σταδίου, προκειμένου να διαμορφώσει ιδίαν άποψη ενόψει της τελικής ψηφοφορίας τον προσεχή Οκτώβριο.
Τον κ. Μζάλι θα υποδεχτούν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, με τους αντιδημάρχους κ.κ. Φοινικόπουλο, Δερβένη, ενώ μετά την ξενάγηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις (το πρωί στο ΕΑΚ και το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό) θα επισκεφθεί και το ναυπηγείο της Αργούς, όπου θα τον καλωσορίσει ο αντιπρόεδρος της ΔΗΤΕΒ κ. Μιλτιάδης Ζιάκας.

Ο κ,. Μζάλι, θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για τη Λάρισα, όπου κι εκεί θα επισκεφθεί τις αθλητικές υποδομές που έχουν συμπεριληφθεί στο φάκελο διεκδίκησης.
Την ίδια στιγμή εντείνονται οι προετοιμασίες για την παρουσία της Επιτροπής Διεκδίκησης στις 17 Ιουνίου στο Κάιρο, όπου θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων. Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι τρεις «μονομάχοι» Κροατία, Τουρκία και Ελλάδα θα παρουσιάσουν στους εκλέκτορες τον φάκελο διεκδίκησής τους, θέλοντας έτσι να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους.
Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης κ. Ισίδωρο Κούβελο, θα έχει την ευκαιρία να κάνει νέες επαφές και θα προσπαθήσει να πείσει πως η υποψηφιότητα του Βόλου και της Λάρισας υπερτερεί έναντι αυτών της Ριέκα και της Μερσίνα.

Οι επισκέψεις του κ. Κούβελου και των μελών της Επιτροπής Διεκδίκησης θα συνεχιστούν σε όλες τις Μεσογειακές χώρες μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνει και η τελική επιλογή της πόλης που θ αναλάβει τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Είναι γεγονός πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια, αν και η Κροατική Ριέκα συνεχίζει να θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για την τελική επικράτηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου