ΤΟΠΙΚΑ

Αποτύπωσε τη μορφή του Φώτη σε ψηφιδωτό [εικόνα]

αποτύπωσε-τη-μορφή-του-φώτη-σε-ψηφιδωτ-354421

Ο Βολιώτης Παρμενίων Χαρμάνης δημιουργεί ψηφιδωτό από ξύλο αφιερωμένο σε μία ξεχωριστή προσωπικότητα

Εκπληκτικό ψηφιδωτό με τη μορφή του Φώτη, του Βολιώτη που υπήρξε προσωποποίηση της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της καλοσύνης, δημιουργεί καλλιτέχνης, με πρώτη ύλη το ξύλο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το πρωτότυπο έργο του Βολιώτη Παρμενίωνα Χαρμάνη, το οποίο φιλοτεχνείται εξ ολοκλήρου από ξύλινες ψηφίδες, έχει ως θέμα και πηγή έμπνευσης το χαμόγελο ενός επίγειου αγγέλου, που άφησε ανεξίτηλα το αποτύπωμά του και αποτέλεσε σύμβολο προσφοράς και καλοσύνης για τον Βόλο.

Η εικόνα του έργου, που έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αποσπά πλήθος θετικών σχολείων, με τους Βολιώτες και πλήθος κόσμου να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για το αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επισκέφτηκε τον ταλαντούχο δημιουργό στο εργαστήριό του και τον φωτογράφισε δίπλα στο έργο, που φιλοτεχνείται με πολλή υπομονή, ψηφίδα – ψηφίδα, με πρώτη ύλη το ξύλο.

Το εντυπωσιακό έργο είναι μεγάλων διαστάσεων 80Χ50 εκατοστά και αποτυπώνει τη μορφή του Φώτη και το χαρακτηριστικό, φωτεινό του χαμόγελο. «Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι παραγγελία, το ξεκίνησα το καλοκαίρι και το κάνω για μένα περισσότερο», ανέφερε ο Παρμενίων Χαρμάνης.

Αναλύοντας τους λόγους, που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη, πρωτότυπη τεχνική, υπογράμμισε ότι το θέμα των έργων της συγκεκριμένης ενότητας είναι πρόσωπα αγαπημένα, με τον δημιουργό να υπογραμμίζει ότι η μορφή του Φώτη, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο καλοσύνης για όλους.

«Θεωρώ ότι ήταν ο καλύτερος άνθρωπος, που είχε περάσει ποτέ από την πόλη και όχι μόνο. Ηταν ένας άνθρωπος πολύ δοτικός, που δεν ζήτησε ποτέ τίποτα. Οσα χρήματα του έδιναν, τα έκανε εικοσάλεπτα και τα μοίραζε στις επιχειρήσεις. Ηταν πάντα με έναν καλό λόγο για όλους. Ηταν με ένα λουλούδι και σου έλεγε «καλημέρα». Ηταν μέσα στην καρδιά μου. Τον είχα γνωρίσει, όπως οι περισσότεροι. Τον γνώριζα από παλιά, από μικρό παιδί και θυμάμαι τον πατέρα και τη μητέρα μου να μιλάνε πάντα με πολλή αγάπη για τον Φώτη» είπε.

Ο Βολιώτης με τη μεγάλη καρδιά και την αστείρευτη καλοσύνη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ταλαντούχο καλλιτέχνη, που αποφάσισε αυθόρμητα να αποτυπώσει το φωτεινό πρόσωπο της καλοσύνης, που αποτελεί παράδειγμα για όλους, ως φόρο τιμής στη μνήμη του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου