ΤΟΠΙΚΑ

Μαρτύριο σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. για χιλιάδες Βολιώτες

μαρτύριο-σε-τράπεζες-και-ελ-τα-για-χιλι-354458

Συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, δόσεις ρυθμίσεων, επιδόματα έφεραν μαζικά συναλλασσόμενους μπροστά από τα γκισέ

Μαρτύριο για δεύτερη ημέρα, μετά την περασμένη Παρασκευή οπότε και απειλήθηκαν επεισόδια σε κεντρικό υποκατάστημα τράπεζας, για χιλιάδες Βολιώτες, που έσπευσαν σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. για να εξυπηρετηθούν.

Πληρωμή συντάξεων για όσους δεν πρόλαβαν να εξυπηρετηθούν την περασμένη Παρασκευή, λήξη της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, δόσεις ρυθμίσεων και καταβολή επιδομάτων έφεραν μαζικά συναλλασσόμενους μπροστά από γκισέ και ΑΤΜ.

Η αναμονή ήταν και χθες πολύωρη, με τον μέσο όρο να ξεπερνά τη μία ώρα, τόσο μπροστά από τα τραπεζικά γκισέ, όσο και από τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, μέσω των οποίων υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής οφειλών.

Ακόμη και στα ATM έξω από τις τράπεζες οι ουρές, που σχηματίζονταν, κάλυπταν ολόκληρα τετράγωνα, με τους συναλλασσόμενους να περιμένουν να έρθει η σειρά τους για να εξυπηρετηθούν.

Χαρακτηριστικό της πολυκοσμίας που παρατηρήθηκε είναι ότι ουρές σχηματίζονταν ακόμη και έξω από τις κεντρικές πόρτες των τραπεζικών καταστημάτων, που λειτουργούν με σύστημα ασφαλείας και κάθε φορά δεν επιτρέπουν την είσοδο περισσότερων των δύο –τριών ατόμων.

Ο μεγάλος αριθμός συναλλασσόμενων δοκίμασε τα συστήματα λειτουργίας των τραπεζών, χωρίς να λείψουν τα προβλήματα. Σε κεντρικό υποκατάστημα με δύο ATM δίπλα από την έξοδό, πότε λειτουργούσε το ένα, πότε το άλλο, ζητώντας… κατανόηση από τους πελάτες.

Σε άλλο μπλόκαρε η κεντρική είσοδος, με αποτέλεσμα οι πόρτες να μην ανοίγουν και οι πελάτες να περιμένουν ακόμη και για να μπουν στο εσωτερικό της τράπεζας. Ουρές σχηματίστηκαν ακόμη και έξω από ΑΤΜ σούπερ μάρκετ.

Στα ΕΛ.ΤΑ. έως τη μία χθες το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 500 άτομα, ενώ η ροή συναλλασσόμενων ήταν μεγάλη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το κλείσιμο της υπηρεσίας, που εκτός από πληρωμές, εμβάσματα και συντάξεις εξυπηρετεί αλληλογραφία και αποστολή δεμάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου