ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία ελέγχου στις μπασκέτες από τον Δήμο Βόλου

εκστρατεία-ελέγχου-στις-μπασκέτες-απ-354533

Το τραγικό δυστύχημα στη Χίο σήμανε συναγερμό στον Βόλο – Βροχή αιτημάτων από σχολεία για έλεγχο των μπασκετών

Εκστρατεία ελέγχου σε μία προς μία τις μπασκέτες, που είναι εγκατεστημένες σε αθλητικούς χώρους, αλλά και σε σχολικά κτίρια, έχει ξεκινήσει ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να πιστοποιηθούν για την ασφάλειά τους ή όπου απαιτείται να αντικατασταθούν ή να επιδιορθωθούν. Το τραγικό δυστύχημα στη Χίο τον περασμένο Αύγουστο με θύμα 19χρονο, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν η μπασκέτα αποκολλήθηκε από το έδαφος και τον καταπλάκωσε με συνέπεια να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έχει σημάνει… συναγερμό σε επίπεδο Δήμου Βόλου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου εγκρίθηκε δαπάνη για την αντικατάσταση μπασκετών στα σχολικά συγκροτήματα του Αναύρου και της Κύπρου, όπου οι μπασκέτες κρίθηκαν ακατάλληλες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνο Θεοδώρου, από την υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει ένας πρώτος έλεγχος των μπασκετών στα σχολικά προαύλια, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις και αντικαταστάσεις, όπου κρίνεται αναγκαίο. «Μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν στη Χίο, σύσσωμοι διευθυντές των σχολείων του Δήμου Βόλου απηύθυναν αιτήματα ελέγχου στις μπασκέτες προς την τεχνική υπηρεσία. Ηδη πριν από τον αγιασμό ξεκινήσαμε μόνοι μας κάποιες αυτοψίες και αφαιρέσαμε από τα προαύλια τις μπασκέτες, που κρίθηκαν επικίνδυνες προκειμένου σιγά – σιγά να αρχίσουμε αποκαταστάσεις», τόνισε ο κ. Θεοδώρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αύριο Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει η συγκρότηση των επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Μόλις συγκροτηθούν οι επιτροπές θα έχω άμεσα συνάντηση με τα προεδρεία για να γίνει καταγραφή σε όλα τα σχολεία και να δώσουμε λύση. Προς το παρόν κινούμαστε με βάση τα έγγραφα των διευθυντών προχωρώντας σε αυτοψίες», εξήγησε ο ίδιος.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα εντός της εβδομάδας πρόκειται να βρεθούν στον Βόλο στελέχη εταιρείας, που μετά από έρευνα αγοράς από τον Δήμο Βόλου ανέλαβε τον έλεγχο και την πιστοποίηση των μπασκετών σε αθλητικούς χώρους του Δήμου.

Οπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, η εταιρεία δεν θα ελέγξει απλώς, αλλά θα πιστοποιήσει για την ασφάλεια τις μπασκέτες που είναι εγκατεστημένες. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από το Ασυλο και θα συνεχιστούν σε Ελικοδρόμιο, Αλυκές, Πλατανάκια και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλοι χώροι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου