ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Έκρυβαν έναν τόνο ναρκωτικά σε σπηλιά στην Αλόννησο

έκρυβαν-έναν-τόνο-ναρκωτικά-σε-σπηλιά-355504

Πάνω από ένα τόνο ναρκωτικά εντόπισαν εκπαιδευμένοι σκύλοι και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα σε κιβώτια εσωτερικά της σπηλιάς στην νησίδα Πιπέρι ενώ αποτέλεσε μία επιχείρηση «μαμούθ», που στήθηκε από ξηράς, θαλάσσης όπως και αέρος στην ευρύτερη περιοχή των Β. Σποράδων. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν 103 κιβώτια που περιείχαν πάνω από ένα τόνο κάνναβη.

Στην επιχείρηση «μαμούθ» συμμετείχαν εκπαιδευμένοι σκύλοι αλλά και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Η επιχείρηση συντονίστηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και αποτέλεσε την συνέχεια της εξάρθρωσης κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών που με ταχύπλοα σκάφη μετέφερε ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, που μας πέρασε, μετά από καταδίωξη στα ελληνικά χωρικά ύδατα ακινητοποιήθηκε έτερο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα από την Αλβανία τα οποία μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Χθες, Κυριακή (29/09/2019) μετά από συντονισμένη επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών του λιμενικού σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. ανοιχτά του Αγκιστρίου εντοπίστηκε και το δεύτερο ταχύπλοο ενώ συνελήφθη ο χειριστής του αλβανικής υπηκοότητας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μετά την καταδίωξη και την ακινητοποίηση του πρώτου σκάφους κατευθύνθηκε προς την Αλόννησο όπου έκρυψε τα ναρκωτικά και έπειτα συνέχισε για την Αλβανία.

Ωστόσο, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αρχές του Λιμενικού Σώματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου