ΤΟΠΙΚΑ

Από τους δρόμους σε ελεγχόμενους χώρους οι λαϊκές αγορές Βόλου και Ν. Ιωνίας

από-τους-δρόμους-σε-ελεγχόμενους-χώρο-355884

Σχέδιο απομάκρυνσης των λαϊκών αγορών με είδη ένδυσης και υπόδησης από τους δρόμους του Βόλου και εγκατάστασής τους σε ελεγχόμενους χώρους όπου θα πραγματοποιούνται μόνιμα, σε Βόλο και Ν. Ιωνία επεξεργάζεται η δημοτική αρχή Βόλου. Το σχέδιο αφορά αποκλειστικά στις λαϊκές ένδυσης και υπόδησης για τις οποίες έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες στην αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού από περιοίκους στους δρόμους όπου απλώνονται πάγκοι και φαίνεται κάθε φορά βιώνουν έναν… εφιάλτη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τάσο Μπατζιάκα, σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 20 έγγραφες καταγγελίες πολιτών και πολυάριθμες προφορικώς σε βάρος μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές, η συμπεριφορά των οποίων προκαλεί προβλήματα στους κατοίκους και θίγει όλον τον κλάδο.

Οπως καταγράφεται σε καταγγελίες δημοτών, το «μαρτύριο» ξεκινά από πριν τις επτά το πρωί, κάθε φορά που έχει λαϊκή. Μικροπωλητές δεν σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας και φωνάζουν ενώ κάνουν θόρυβο κατά το στήσιμο των πάγκων. Δένουν σχοινιά για τις αυτοσχέδιες τέντες από τα κάγκελα μπαλκονιών και τις αυλόπορτες προκαλώντας φθορές, ενώ φεύγοντας αφήνουν πίσω τους δεκάδες σκουπίδια. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι εκτός από τα σκουπίδια βρίσκουν και ακαθαρσίες στις πιλοτές των πολυκατοικιών και έξω από τις πόρτες τους και ζητούν τη λήψη μέτρων, θέτοντας ζητήματα που άπτονται της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στις ίδιες λαϊκές υπάρχει και έντονη παράνομη δραστηριότητα όπως αποκαλύπτουν οι καθημερινοί πλέον έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας. Μικροπωλητές χωρίς άδειες «τρυπώνουν» ανάμεσα στους νόμιμους και πωλούν την πραμάτεια τους σε βάρος όσων πληρώνουν για να εξασφαλίσουν θέση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, η δημοτική αρχή επεξεργάζεται ήδη πρόταση για την απομάκρυνση των λαϊκών από τους δρόμους και μάλιστα θα έχει συνάντηση γι’ αυτό μαζί τους τις επόμενες ημέρες.

Ηδη χθες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας προχώρησε σε αυτοψία σε υποψήφιους χώρους για την οριοθέτηση των λαϊκών ένδυσης και υπόδησης που θα προταθεί να γίνονται σε σταθερά σημεία. Εξετάστηκε η περίπτωση πάρκου στη Βαμβακουργία στη Ν. Ιωνία και γηπέδου στους Αγίους Αναργύρους. Πρόκειται για οριοθετημένους χώρους στους οποίους θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες και θα υπάρχει φύλαξη προκειμένου να εισέρχονται και να στήνουν πάγκους μόνο οι κάτοχοι αδειών. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί τόσο η παρανομία όσο και η όχληση περιοίκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου