ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε ο ναός του Αγίου Ελευθερίου στον Βόλο

εγκαινιάστηκε-ο-ναός-του-αγίου-ελευθε-355897

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, τελέστηκαν σήμερα τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Βόλου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πεντέλης και πλήθους κληρικών.

Η θεμελίωση έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 1987 από το Μακαριστό ριστόδουλο. Στις 14 Φεβρουαρίου 2004 έγιναν τα θυρανοίξια του κυρίως Ναού από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ελασσώνος Βασίλειο, ενώ την επομένη τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Στη χθεσινή ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη για την τιμητική παρουσία του, τόνισε ότι το έργο αυτό είναι καρπός της ευλαβείας του απλού λαού της περιοχής, αλλά και των κληρικών, που ανέλαβαν την ευθύνη του στη διάρκεια των ετών: «Στην Εκκλησία ζούμε αυτά τα θαύματα. Και αυτός ο Ναός είναι το αποτέλεσα ενός θαύματος και της ενότητα των πιστών, που συμβάλλει για να φθάσουμε στο αποτέλεσμα το οποίο όλοι σήμερα χαιρόμαστε». Ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε τον προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, «γιατί είχε την ετοιμότητα, σε μια πρώιμη εποχή, να θεμελιώνει και ανεγείρει Ναούς στα οικόπεδα που δωρίζονταν στις κατά τόπους γειτονιές. Κι έτσι, σήμερα έχουμε την μοναδική, ανά την Ελλάδα, πυκνότητα Θείων Λειτουργιών σε ένα πολεοδομικό συγκρότημα… Για εμάς τους Ορθοδόξους ο κάθε Ναός είναι η ζωή μας, το δεύτερο σπίτι μας, η ενορία η οικογένειά μας, όπου γινόμαστε όλοι ένα με τον Χριστό και μεταξύ μας…» ανέφερε.

Ακόμη μνημόνευσε εκείνους που συνέβαλαν, με προσωπικές θυσίες, στην ανέγερση του Ναού, ζώντες και κεκοιμημένους και κάλεσε όλους « να μείνουμε ενωμένοι γύρω από την Ορθόδοξη πίστη μας, «γιατί είναι αυτή που μας δίδει την δύναμη να προχωρούμε μπροστά και να μεγαλουργούμε» όπως είπε.

Τέλος, ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ναού π. Απόστολο Κόκορη, τον π. Δημήτριο Κατούνη, που συμβάλλει εξ αρχής στην λειτουργία και στον ευπρεπισμό του ναού, καθώς, επίσης, και τον π. Νικόλαο Νασιώκα, ο οποίος φροντίζει, με ιδιαίτερη επιμέλεια, όλα τα σχετικά με τα Εγκαίνια των Ιερών Ναών της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου